Vårsoppa med lax och pocherat ägg

16
2
Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Invig vårfesten med en lika len som vackert färgglad soppa på grön sparris och frysta gröna ärter. Bjud vårsoppan varm tillsammans med rökt lax, skivade rädisor och pocherade ägg. Eller så skippar du pocherandet och kör på mjukkokta ägg. Superlyxigt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Ingredienser

4 portioner
3
schalottenlökar
500 g
grön sparris
1 msk
smör
1 1/2 dl
frysta gröna ärtor
1 dl
vitt vin
5 dl
vatten
1 1/2 msk
konc kycklingfond
3 dl
vispgrädde
1 1/2 tsk
vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk
salt
100 g
kallrökt lax
4
rädisor
1 msk
finskuren gräslök
-
svartpeppar

Pocherat ägg

4
ägg
1 msk
ättiksprit (12 %)
2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Kyl soppan snabbt när den är färdiglagad (om du inte ska servera den direkt) så behåller den sin klargröna färg.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Birgitta

2017-03-20

Gällde Vårsoppan med pocherade ägg ....

Birgitta

2017-03-20

Varför hänvisas till Ica.se/buffe för "så gör du" när samma info redan är utskriven i tidningen Buffé?

Näringsvärde per portion

Energi 2170 KJ / 519 kCal
Fett 42 g
Salt 6.53 g
Kolhydrater 11 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept