Vårsoppa med lax och pocherat ägg
Invig vårfesten med en lika len som vackert färgglad soppa på grön sparris och frysta gröna ärter. Bjud vårsoppan varm tillsammans med rökt lax, skivade rädisor och pocherade ägg. Eller så skippar du pocherandet och kör på mjukkokta ägg. Superlyxigt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
4 portioner
3 schalottenlökar
500 g grön sparris
1 msk smör
1 1/2 dl frysta gröna ärtor
1 dl vitt vin
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 1/2 tsk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk salt
100 g kallrökt lax
4 rädisor
1 msk finskuren gräslök
svartpeppar
Pocherat ägg
4 ägg
1 msk ättiksprit (12 %)
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2170 KJ / 519 kCal
Fett42 g
Salt6.53 g
Kolhydrater11 g
Protein20 g
Kommentarer
Gällde Vårsoppan med pocherade ägg ....
Birgitta
2017-03-20Varför hänvisas till Ica.se/buffe för "så gör du" när samma info redan är utskriven i tidningen Buffé?
Birgitta
2017-03-20