Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
2
Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Invig vårfesten med en lika len som vackert färgglad soppa på grön sparris och frysta gröna ärter. Bjud vårsoppan varm tillsammans med rökt lax, skivade rädisor och pocherade ägg. Eller så skippar du pocherandet och kör på mjukkokta ägg. Superlyxigt!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Ingredienser

4 portioner
3 schalottenlökar
500 g grön sparris
1 msk smör
1 1/2 dl frysta gröna ärtor
1 dl vitt vin
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 1/2 tsk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk salt
100 g kallrökt lax
4 rädisor
1 msk finskuren gräslök
svartpeppar

Pocherat ägg

4 ägg
1 msk ättiksprit (12 %)
2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Gällde Vårsoppan med pocherade ägg ....

Birgitta

2017-03-20

Varför hänvisas till Ica.se/buffe för "så gör du" när samma info redan är utskriven i tidningen Buffé?

Birgitta

2017-03-20

Näringsvärde per portion

Energi2170 KJ / 519 kCal
Fett42 g
Salt6.53 g
Kolhydrater11 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Sparrisrisotto med halstrad lax
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tortellini med gräddkokt sparris
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris- och rädissallad med sesamdressing
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga