Ingefärsstekt färs med pak choi och böngroddar

3
0
Ingefärsstekt färs med pak choi och böngroddar

Här är det massvis med godsaker som samlas i ett tortillabröd. Färs som steks och tar smaker från ingefära, morötter, salladslök, vitlök och soja. Bara där är vi hemma. Addera pakchoi och en sesammajonnäs, sedan låter vi maten tysta mun.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Ingefärsstekt färs med pak choi och böngroddar

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl majonnäs
2 msk sesamfrön
1 vitlöksklyfta
250 g pak choi
1 salladslök
1 lime
1/2 tsk sambal oelek
1 msk olja
salt
peppar
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
2 morötter
1 1/2 msk riven ingefära
2 salladslökar
350 g vegofärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
16 små tortillabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och vegofärsen.    
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Servera gärna rätten med limeklyftor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3523 KJ / 842 kCal
Fett 43 g
Salt 5 g
Kolhydrater 80 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden