Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Pak choi asian style

Pak choi är en läcker kålsort som förtjänar att lagas oftare. Här får den asiatisk smak av sesamolja, sesamfrön, färsk ingefära och japansk soja. Servera till grillad lax eller biff.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt loss bladen på pak choi.
  2. Fräs dem med pressad vitlöksklyfta och finriven färsk ingefära i olja tills kålen är mjuk men fortsatt spänstig.
  3. Tillsätt sesamolja och japansk soja. Blanda runt. Strö över sesamfrön (gärna rostade).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pak choi
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • sesamfrön (gärna rostade)
Lägg till i inköpslistan