Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med pak choi

Ett härligt fiskrecept i asiatiska toner som även bjuder på lite sting! Fräs chili, vitlök och ingefära i en stekpanna. Tillsätt pak choi, pressad apelsinsaft, honung, soja och blanda ned skivade rädisor. Servera din läckra pak choi med ugnsstekt torsk, nykokt potatis och apelsinyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Borsta och skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
  4. Torsk: Smörj en ugnssäker form med matfettet och lägg i torsken. Krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Pak choi: Ansa och skär pak choien i breda remsor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran. Skölj apelsinen och riv skalet.
  6. Fräs chili, vitlök och ingefära i hälften av olivoljan. Tillsätt pak choi, pressa ner saften från apelsinen och rör ner honung och soja. Fräs tills pak choien blir mjuk, Krydda med salt och peppar. Ansa och skiva rädisorna, blanda dem med pak choi och resten av olivoljan.
  7. Apelsinyoghurt: Hacka gräslöken och blanda den med yoghurten och apelsinskalet. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera torsken med pak choi, potatis och apelsinyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 600 g torsk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kg sommarpotatis
Pak choi
  • 250 g pak choi
  • 1 röd peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 apelsin
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar
  • 1/2 knippe rädisor
Apelsinyoghurt
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2156 kJ / 514 kCal