Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett

18
0
Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett

Här ugnsbakas purjolök, kålrot, morötter och palsternacka med en grönsaksbuljong, och toppas med en vinägrett på brynt smör. Supergott tillbehör till både kött och fisk!

Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett

Ingredienser

8 bufféportioner

Grönsaker

1/2 purjolök
1/2 kålrot
2 morötter
2 palsternackor
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 kruka persilja

Vinägrett

1 silverlök
100 g smör
1/2 dl rödvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 625 KJ / 149 kCal
Fett 11 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 10 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden