Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett
![Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112728/cf_259/ugnsbakade_gronsaker_med_brynt_smorvinagrett.jpg)
Här ugnsbakas purjolök, kålrot, morötter och palsternacka med en grönsaksbuljong, och toppas med en vinägrett på brynt smör. Supergott tillbehör till både kött och fisk!
![Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112728/cf_259/ugnsbakade_gronsaker_med_brynt_smorvinagrett.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Grönsaker
1/2 purjolök
1/2 kålrot
2 morötter
2 palsternackor
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 kruka persilja
Vinägrett
1 silverlök
100 g smör
1/2 dl rödvinsvinäger
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi625 KJ / 149 kCal
Fett11 g
Salt1.2 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentarer