Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett
Här ugnsbakas purjolök, kålrot, morötter och palsternacka med en grönsaksbuljong, och toppas med en vinägrett på brynt smör. Supergott tillbehör till både kött och fisk!
Ingredienser
8 bufféportioner
Grönsaker
1/2 purjolök
1/2 kålrot
2 morötter
2 palsternackor
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 kruka persilja
Vinägrett
1 silverlök
100 g smör
1/2 dl rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi625 KJ / 149 kCal
Fett11 g
Salt1.2 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentarer