Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
0
Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett

Här ugnsbakas purjolök, kålrot, morötter och palsternacka med en grönsaksbuljong, och toppas med en vinägrett på brynt smör. Supergott tillbehör till både kött och fisk!

Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett

Ingredienser

8 bufféportioner

Grönsaker

1/2   purjolök
1/2   kålrot
2   morötter
2   palsternackor
3 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1/2 tsk  timjan
1   kruka persilja

Vinägrett

1   silverlök
100 g  smör
1/2 dl  rödvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi625 KJ / 149 kCal
Fett11 g
Salt1.2 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxbringa med rotfrukter i asiatisk buljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsgryta med timjan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga