Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling Shanghai med nudlar

Om du är sugen på asiatiskt så ska du testa att laga till Kyckling Shanghai. Du tillagar kycklingen tillsammans med hoisinsås och blackbean sås. Servera sedan kycklingen tillsammans med nudlar och grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn kycklingfiléerna i hälften av oljan. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda hoisinsås och blackbean sås och pensla kycklingfiléerna med hälften av såsen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  3. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Låt dem rinna av. Blanda dem med resten av såsen.
  4. Strimla vitkålen, ansa och skiva purjolöken. Bryt broccolin i buketter. Stek alla grönsaker i resten av oljan några minuter. Vänd ner nudlar och koriander i grönsakerna, smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med nudlarna.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Läs noga innehållsförteckningen på hoisin- och blackbeansåsen (innehåller bl a soja).
Gör glutenfri: använd glutenfria nudlar, t ex glas- eller risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl blackbean sås eller teriyaki sås (1 dl blackbean sås motsvarar 1/2 dl teriyaki sås)
  • 300 g nudlar
  • 300 g vitkål
  • 1 liten purjolök
  • 250 g broccoli
  • 1 kruka koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan