Indiskt kycklingris med mangoyoghurt

13
5
Indiskt kycklingris med mangoyoghurt

Prova på en exotisk maträtt med smaker från Indien! Varma kryddor som gurkmeja, garam masala och vitlök ger karaktär till denna kycklingrätt med mangoyoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Indiskt kycklingris med mangoyoghurt

Ingredienser

4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten till riset
500 - 550 g kycklingbröstfilé
olivolja till kycklingen
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 msk olivolja
2 msk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
1 liten burk majskorn (à 200 g)
1 burk svarta bönor (à 400 g)
80 g babyspenat
flingsalt
nymalen svartpeppar

Mangoyoghurt

1/2 paket fryst, tärnad mango (tinad)
2 dl matyoghurt
2 msk hackad färsk mynta
1/2 krm salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

För en snabbare rätt, använd gärna färdiggrillad kyckling, kycklingrester eller färdigstekt tärnat kycklingkött.

Byt gärna ut riset mot ett smakrikt råris. Råris är ett obehandlat ris där endast det yttersta skalet tagits bort. Färgen är mörkare och smaken mustigare och lite nötig. Koktiden är dubbelt så lång som för vanligt ris, men i gengäld får man ett tuggigare, mättande ris med mycket fibrer. Det röda råriset kan vara svårt att få tag på men är mycket smakrikt och gott. Koka gärna råriset kvällen före och maten kommer snabbt på bordet om du vill prova det i stället för basmatiris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Jenny

2020-04-21

Hela familjen tyckte det var jättegott. Slängde även i en aubergine som sjöng på sista versen. Ökade även mängden kryddor mot det som angetts i receptet.

Redaktionen

2015-04-29

Hej Josefine! Vi skulle nog byta ut mot kokta, avskölja kikärtor, blomkål och/eller sojafile. Smaklig måltid!

Josefine

2015-04-20

Hej! Vad skulle ni rekommendera att byta ut kycklingen med för ett vegetariskt alternativ?

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 645 kCal
Fett 10 g
Läs mer om näringsvärden