Indiskt kycklingris med mangoyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indiskt kycklingris med mangoyoghurt

Prova på en exotisk maträtt med smaker från Indien! Varma kryddor som gurkmeja, garam masala och vitlök ger karaktär till denna kycklingrätt med mangoyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Strimla kycklingen, stek i olja. Ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
  3. Hetta upp olja i en stor panna med garam masala och gurkmeja. Fräs vitlök och paprika däri utan att det bränns. Låt majs och bönor rinna av i ett durkslag och skölj väl i kallt vatten. Tillsätt det tillsammans med riset.
  4. Skölj spenaten. Blanda i spenat och kyckling i riset. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt.
  5. Mangoyoghurt: Hacka mangon och rör samman med yoghurt, mynta och salt. Servera till kycklingriset.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Tips

För en snabbare rätt, använd gärna färdiggrillad kyckling, kycklingrester eller färdigstekt tärnat kycklingkött.

Byt gärna ut riset mot ett smakrikt råris. Råris är ett obehandlat ris där endast det yttersta skalet tagits bort. Färgen är mörkare och smaken mustigare och lite nötig. Koktiden är dubbelt så lång som för vanligt ris, men i gengäld får man ett tuggigare, mättande ris med mycket fibrer. Det röda råriset kan vara svårt att få tag på men är mycket smakrikt och gott. Koka gärna råriset kvällen före och maten kommer snabbt på bordet om du vill prova det i stället för basmatiris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten till riset
  • 550 g kycklingbröstfilé
  • olivolja till kycklingen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk garam masala
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 liten burk majskorn (à 200 g)
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 80 g babyspenat
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Mangoyoghurt
  • 1/2 paket fryst, tärnad mango (tinad)
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 645 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden