Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

Mustig och smakfull indisk soppa med röda linser, kanelstänger och garam masala. Till soppan serverar du pitabröd fyllda med en fräsch röra av morötter, citronjuice och fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 msk matolja
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
3 dl torkade röda linser
1 1/2 l kallt vatten
1 dl konc grönsaksfond
2 kanelstänger
500 g krossade tomater
1/2 dl färskpressad citronjuice
100 g fryst, tinad bladspenat
1 tsk salt
1 krm peppar
Morot- och fetaoströra
1 morot
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
fetaost
Tillbehör
4 - 6 pitabröd
50 g salladsblad
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2030 KJ / 485 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stTycker att bladspenat förstör rätten. Borde man inte hacka den?
Mette
Smaken var god men det var alldeles för mycket vatten, det blev aldrig tjockt, mer som en vattnig soppa.
Rebecca
Den var jääääääääte god så jag spricker och dööööör. Ileri 9 år
Jekaterina
Bytte ut fetaosten till hummus, jättegott!
Helene
1 dl koncentrerad grönsaksfond låter mycket! Är det rätt?
Kristina
Hej Kristina! Ursäkta sent svar. Våra kockar hälsar att mängden stämmer. Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina
ICA-köket
Otroligt gott! Men det blev 6 normalstora portioner 😊
Camilla
Jättegott, har fått många komplimanger för denna soppa. Hade malen kanel istället för stänger samt potatis och morötter så det blev extra matigt.
Fredrika
Godaste linssoppa jag någonsin har ätit! Jättegott!
Amira
Gott! Jag minskade på vattenmängden och blandade i kokosmjölk vilket gav ännu en smakdimension! :-)
Lena
Istället för pitabröd toppade jag min soppa med morots- och fetaoströran. Det blev lite för mycket citron för min smak, men annars riktigt fina smaker! Snabb- och lättlagad dessutom. Gurkmeja hade jag ingen hemma, så det hoppade jag över. Gick bra ändå!
Anna