Krämig daal
Älskar du indiskt borde du testa den här krämiga daalen. Lök, linser och kokosmjölk får sjuda tillsammans med tomater och spenat och sedan kryddas med koriander och spiskummin. Servera med syrlig yoghurt och färskt naanbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
250 g röda linser (250 g motsvarar ca 3 dl)
2 dl vatten + grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 tomater
1 påse baby spenat (à 70 g)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 kruka koriander
Till servering
naanbröd
naturell yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi2433 KJ / 581 kCal
Fett18 g
Salt6 g
Kolhydrater53 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Visst blir det gott men koktiden och vattenmängden behöver ökas. Hacka gärna i en chili och ha i hel spiskummin så det blir lite smak på det hela.
Christoffer
2019-10-28Så enkel, så god, så billig!
Lisa
2017-12-18Jättegod daal, ännu godare blir det om man struntar i spiskummin och river i en rejäl bit ingefära.
Karolina
2016-01-29