Krämig daal

64
9 Klimatsmart
Krämig daal

Älskar du indiskt borde du testa den här krämiga daalen. Lök, linser och kokosmjölk får sjuda tillsammans med tomater och spenat och sedan kryddas med koriander och spiskummin. Servera med syrlig yoghurt och färskt naanbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Krämig daal

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 tsk
malen spiskummin
2 tsk
malen koriander
250 g
röda linser (250 g motsvarar ca 3 dl)
2 dl
vatten + grönsaksbuljongtärning
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2
tomater
1
påse baby spenat (à 70 g)
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1
kruka koriander

Till servering

naanbröd
naturell yoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg, men kontrollera bröden. Innehåller gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: ersätt naanbröden med glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och byt yoghurt mot ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell. Kontrollera bröden. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri yoghurt, kontrollera bröden.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Christoffer

10/28/2019

Visst blir det gott men koktiden och vattenmängden behöver ökas. Hacka gärna i en chili och ha i hel spiskummin så det blir lite smak på det hela.

Lisa

12/18/2017

Så enkel, så god, så billig!

Karolina

1/29/2016

Jättegod daal, ännu godare blir det om man struntar i spiskummin och river i en rejäl bit ingefära.

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 581 kCal
Fett 18 g
Salt 6 g
Kolhydrater 53 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept