Krämig daal

Älskar du indiskt borde du testa den här krämiga daalen. Lök, linser och kokosmjölk får sjuda tillsammans med tomater och spenat och sedan kryddas med koriander och spiskummin. Servera med syrlig yoghurt och färskt naanbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Ingredienser
Till servering
För alla
Rätten är fri från ägg, men kontrollera bröden. Innehåller gluten, mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: ersätt naanbröden med glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och byt yoghurt mot ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell. Kontrollera bröden. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri yoghurt, kontrollera bröden.
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Visst blir det gott men koktiden och vattenmängden behöver ökas. Hacka gärna i en chili och ha i hel spiskummin så det blir lite smak på det hela.
Christoffer
2019-10-28Så enkel, så god, så billig!
Lisa
2017-12-18Jättegod daal, ännu godare blir det om man struntar i spiskummin och river i en rejäl bit ingefära.
Karolina
2016-01-29