Thailändsk grönsaksgryta med havreris
Riktigt härliga smaker bjuder denna grönsaksgryta med inspiration från Asien. Grytan innehåller linser, sojabönor och wokgrönsaker i en härlig blandning tillsammans med kokosmjölk. Servera gärna grytan med havreris.
Ingredienser
4 portioner
4 port havreris
2 dl torkade röda linser
1 förp kryddmix paneng red curry medium (à 32 g)
2 msk neutral rapsolja
2 förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse wokgrönsaker à 500 g (med morot, palsternacka och vitkål)
250 g frysta sojabönor
skal och saft av 1 lime
Till servering
1 kruka koriander
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2888 KJ / 690 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behöver pga allergi ersätta sojabönorna med annat livsmedel- vad skulle passa bra att använda?
Maria
2022-09-04Den var enkel att göra och god.
Lillemor
2022-08-30