Kryddig gryta med morötter, linser, kokosmjölk
Kardemumma, curry, spiskummin, kummin. Annorlunda kryddning gör en enkel grönsaksgryta med linser till en spännande utflykt för smaklökarna utan att behöva gräva djupt i plånboken. Den här vegetariska grytan med inspiration från indiska köket serveras helst med varma naanbröd.
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morötter
4 potatisar
2 tsk mald kummin
3 msk olja
4 tsk curry
2 tsk spiskummin
1 tsk mald kardemumma
5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
400 ml kokosmjölk
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
salt
peppar
1 lime (saften)
65 g babyspenat
Vid servering
naanbröd (eller mjölkfritt bröd för vegansk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med naanbröd.
Energi3657 KJ / 871 kCal
Fett43 g
Salt6 g
Kolhydrater94 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanongott, långt över förväntan!
Lina
2024-08-24Verkligen jättegott! Jag kryddade till det med en halv tsk mald habanero och det funkade. (Rekommenderas bara till de som är van med hetta)
Maria
2023-02-19Väldigt gott! Jag hade dock ingen kummin i, endast halva mängden curry eller hackad bladspenat istället för babyspenat. Sedan hade jag också i lite halloumi, kikärtor, tomatpure och det gick bra det med:)
Johanna
2023-02-03