UNDER 15 MIN |

Kryddig gryta med morötter, linser, kokosmjölk

Kardemumma, curry, spiskummin, kummin. Annorlunda kryddning gör en enkel grönsaksgryta med linser till en spännande utflykt för smaklökarna utan att behöva gräva djupt i plånboken. Den här vegetariska grytan med inspiration från indiska köket serveras helst med varma naanbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och skiva morötterna och potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Mortla eller mal kumminfröna.
  3. Stek löken sakta i oljan tills den får lite färg. Tillsätt morötter, potatis och kryddor. Fräs några minuter.
  4. Tillsätt buljong och kokosmjölk, koka sakta i ca 25 minuter.
  5. Häll av linserna i ett durkslag och skölj dem. Tillsätt linserna i grytan. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  6. Vid servering: Vänd ner spenaten i grytan och servera med naanbröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt naanbröd till glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt naanbröd mjölkproteinfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat med naanbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 tsk mald kummin
  • 3 msk olja
  • 4 tsk curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • 400 ml kokosmjölk
  • ca 400 g kokta linser
  • salt
  • peppar
  • 1 lime (saften)
  • 65 g babyspenat
Vid servering
  • naanbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 3657 kJ / 871 kCal