Kardemumma, curry, spiskummin, kummin. Annorlunda kryddning gör en enkel grönsaksgryta med linser till en spännande utflykt för smaklökarna utan att behöva gräva djupt i plånboken. Den här vegetariska grytan med inspiration från indiska köket serveras helst med varma naanbröd.
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt naanbröd till glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt naanbröd mjölkproteinfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat med naanbröd.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkligen jättegott! Jag kryddade till det med en halv tsk mald habanero och det funkade. (Rekommenderas bara till de som är van med hetta)
Maria
2023-02-19Väldigt gott! Jag hade dock ingen kummin i, endast halva mängden curry eller hackad bladspenat istället för babyspenat. Sedan hade jag också i lite halloumi, kikärtor, tomatpure och det gick bra det med:)
Johanna
2023-02-03Ganska gott faktiskt. Gick att äta! Hällde i lite flytande honung i grytan också. Tycker receptet räckte till fler än 4 portioner snarare 5-6.
Hanna
2023-01-10