Indisk kikärtsgryta
En förtjusande indisk kikärtsgryta med förtrollande smaker. Curry och kokosmjölk är viktiga ingredienser i denna rätt för att bringa fram en tydlig karaktär. Grytan får ytterligare smak av citronsaft och persilja. Låt detta koka under omrörning och sjuda in i det sista för att sedan serveras med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g fläskkarré
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk olja
2 tsk curry
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk tomatpuré
salt
peppar
1 citron
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3638 KJ / 869 kCal
Fett47 g
Salt3.39 g
Kolhydrater69 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I Indien använder man inte kryddan curry. Det är själva grytbasen som kallas curry.
Anna
2021-11-15Bytte ut fläskkarrén till vegetariska beef style strips från fry’s family och hade även i röd curry paste och sambal oelek, blev jättegott!
Ebba
2020-05-12Så älskad maträtt hemma hos oss fast vi byter ut fläsket mot lamm! Lamm utan ben lamm med ben båda funkar bra såååååå supergott rekomenderas att testa för du kommer inte ångra dig
Karima
2020-04-03