Indisk kikärtsgryta

136
9
Indisk kikärtsgryta

En förtjusande indisk kikärtsgryta med förtrollande smaker. Curry och kokosmjölk är viktiga ingredienser i denna rätt för att bringa fram en tydlig karaktär. Grytan får ytterligare smak av citronsaft och persilja. Låt detta koka under omrörning och sjuda in i det sista för att sedan serveras med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Indisk kikärtsgryta

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g fläskkarré
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk olja
2 tsk curry
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk tomatpuré
salt och peppar
1 citron
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

136

Kommentarer

Anna

2021-11-15

I Indien använder man inte kryddan curry. Det är själva grytbasen som kallas curry.

Ebba

2020-05-12

Bytte ut fläskkarrén till vegetariska beef style strips från fry’s family och hade även i röd curry paste och sambal oelek, blev jättegott!

Karima

2020-04-03

Så älskad maträtt hemma hos oss fast vi byter ut fläsket mot lamm! Lamm utan ben lamm med ben båda funkar bra såååååå supergott rekomenderas att testa för du kommer inte ångra dig

Näringsvärde per portion

Energi 3638 KJ / 869 kCal
Fett 47 g
Salt 339 g
Kolhydrater 69 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden