Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Indisk kikärtsgryta

(299)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En förtjusande indisk kikärtsgryta med förtrollande smaker. Curry och kokosmjölk är viktiga ingredienser i denna rätt för att bringa fram en tydlig karaktär. Grytan får ytterligare smak av citronsaft och persilja. Låt detta koka under omrörning och sjuda in i det sista för att sedan serveras med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2015
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 600 g fläskkarréer
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär karrén i tärningar.
  3. Skala lök och vitlök och skiva tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av.
  4. Fräs karrén i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2–3 minuter. Lägg över i en gryta.
  5. Fräs lök, vitlök och paprika mjukt i resten av oljan. Lägg över i grytan tillsammans med kikärter, koksmjölk och tomatpuré. Koka upp under omrörning och låt sjuda ca 10 minuter.
  6. Smaka av grytan med salt, peppar och citronsaft.
  7. Hacka persiljan och rör ner den och spenaten i grytan.
  8. Servera grytan med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
3548 kJ / 847 kCal
Läs mer om näringsvärden