Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt
Bjud på en härlig köttbit med kryddrostade kikärtor och en uppfriskande yoghurt vid sidan av. Kikärtorna får sin smak av cayennepeppar, spiskummin och kanel när de rostas i stekpannan. Till köttet serverar du ris och låter en frisk yoghurt bryta av med hackad mynta i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
salt
peppar
1 förp kokta kikärtor (à 190 g)
2 skivor fläskkarré
2 msk olivolja
1/2 krm cayennepeppar
1 krm spiskummin
1 krm malen kanel
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3187 KJ / 767 kCal
Fett37.9 g
Salt3.78 g
Kolhydrater62.8 g
Protein38.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer