Tandoorikarré med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tandoorikarré med ris

Gryta med asiatiska smaker; kokosmjölk och tandoorikrydda, serveras med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris och ärter enligt anvisningarna på förpackningarna. Blanda ihop ris och ärter vid servering.
  2. Skär köttet i stora tärningar. Skala och skiva löken.
  3. Stek köttet tillsammans med tandoorikryddan i oljan ca 8 minuter. Tillsätt löken och stek ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera tillsammans med ris, ärter och en limeklyfta.

För alla

Se noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g frysta gröna ärter
  • ca 500 g fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 msk tandoorikrydda
  • 1 msk olja
  • 1 förp kokosmjölk light (à 400 ml)
  • salt och peppar
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2498 kJ / 597 kCal