Tandoorikarré med haricots verts | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tandoorikarré med haricots verts

Inbjudande gryträtt med asiatiska smaker; kokosmjölk och tandoorikrydda. Rätten tillagas på under 30 minuter och serveras med nykokt ris, syrliga limeklyftor och haricot verts, som ger god smak och färg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva löken. Skala och tärna moroten.
  3. Stek köttet i oljan några minuter. Tillsätt tandoorikryddan och stek ytterligare någon minut. Tillsätt lök och morot och stek ytterligare ca 2 minuter.
  4. Häll i kokosmjölken och låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela och lägg haricots verts i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt dem rinna av och vänd ner dem i grytan.
  6. Skär limen i klyftor och smaka av grytan med lite limesaft.
  7. Servera köttet tillsammans med ris och lime.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 tsk olja
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2999 kJ / 716 kCal