Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fläskkarré Tandoori med ris

Fläskkarré Tandoori med ris är ett spännande och snabblagat recept med smakrika toner av tandoorikrydda, rödlök och kokosmjölk. Fläskkarrén är mör och saftig och serveras tillsammans med nykokt ris och en syrlig limeklyfta. Smakfullt och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär köttet i stora tärningar. Skala och skiva löken.
  3. Stek köttet tillsammans med tandoorikryddan i oljan ca 8 minuter. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 2 minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttet tillsammans med ris och en limeklyfta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 rödlök
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk olja
  • 1 förp kokosmjölk light (à 400 ml)
  • salt och peppar
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2225 kJ / 532 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer