Karrégryta ”Bombay”
Som namnet antyder är det här en gryta med vindar från det indiska köket. Kikärtor, curry, lökklyftor och kokosmjölk är vanliga ingredienser i indisk mat, här i en gryta med fläskkarré. Hemliga kryddan? Körvel och citronsaft.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g fläskkarré
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
380 g kikärtor
1 msk olja
2 tsk curry
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 msk tomatpuré
1/2 kruka körvel
salt
peppar
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3539 KJ / 845 kCal
Fett46.1 g
Kolhydrater64.8 g
Protein39.4 g
Kommentarer
Gjorde receptet fast med kyckling, utan körvel och en extra paprika. Det blev supergott! Kommer garantera laga rätten igen.
Emma
2020-09-29Har blivit en favorit hos familjen. Går ju att prova sig fram med annat än karré. Jag gör en vegetarisk/ vegansk variant också. Mycket gott!
Helen
2020-02-18Sådär med karré i, blir nog riktigt gott med fläskfilé eller kyckling!
Eleonor
2014-02-26