Fläskkarré i jordnötssås med limegurka
Med enkla medel man kan göra middagen till något nytt och spännande! Här får karrén ligga och bada i en gryta gjort på kokosmjölk, jordnötssmör och japansk soja innan den serveras ovanpå en bädd av nykokt ris. Ett ytterligare element till rätten blir de limesyrliga gurkbitarna du toppar tallriken med!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 skivor fläskkarré
1/2 msk olja
peppar
2 dl kokosmjölk
1 dl jordnötssmör
2 msk japansk soja
1 dl vatten
1 gurka
1 lime
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3124 KJ / 746 kCal
Fett43 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur dåligt som hellst, nästan oätbart, missbruk av fläskkarren
Lena
2023-01-14Gick tyvärr inte hem hos någon i familjen. Bara limegurkan och riset som var gott.
Karin
2020-03-12För mkt jordnötssmak för min smak. Å konstig konsistens på såsen. Inget vi gör igen.
Terese
2020-03-07