UNDER 30 MIN | Medel

Fläskkarré i jordnötssås med limegurka

Med enkla medel man kan göra middagen till något nytt och spännande! Här får karrén ligga och bada i en gryta gjort på kokosmjölk, jordnötssmör och japansk soja innan den serveras ovanpå en bädd av nykokt ris. Ett ytterligare element till rätten blir de limesyrliga gurkbitarna du toppar tallriken med!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär köttet i strimlor och stek i oljan i en stekpanna. Krydda med peppar.
  3. Koka upp kokosmjölken, jordnötssmöret, sojan och vattnet i en kastrull.
  4. Häll ner såsen i stekpannan. Låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Skär gurkan i tärningar och pressa över saften från limen. Smaksätt med lite salt.
  6. Servera grytan med ris och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i jordnötssmöret.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Har du lite ingefära är det gott att riva ner lite i såsen, ca 1 msk eller pressa i en vitlöksklyfta (för 4 port). Eller varför inte bägge?

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1/2 msk olja
  • peppar
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 3124 kJ / 746 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept