Indisk kikärtsgryta

En förtjusande indisk kikärtsgryta med förtrollande smaker. Curry och kokosmjölk är viktiga ingredienser i denna rätt för att bringa fram en tydlig karaktär. Grytan får ytterligare smak av citronsaft och persilja. Låt detta koka under omrörning och sjuda in i det sista för att sedan serveras med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g fläskkarré
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk olja
2 tsk curry
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk tomatpuré
salt
peppar
1 citron
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3638 KJ / 869 kCal
Fett47 g
Salt3.39 g
Kolhydrater69 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stI Indien använder man inte kryddan curry. Det är själva grytbasen som kallas curry.
Anna
Bytte ut fläskkarrén till vegetariska beef style strips från fry’s family och hade även i röd curry paste och sambal oelek, blev jättegott!
Ebba
Så älskad maträtt hemma hos oss fast vi byter ut fläsket mot lamm! Lamm utan ben lamm med ben båda funkar bra såååååå supergott rekomenderas att testa för du kommer inte ångra dig
Karima
Jag hade en bit fläskkarré hemma och tänkte att denna gryta fixar jag lätt. Men sen insåg jag att jag vare sig hade kikärtor, persilja eller bladspenat. Så vad gör man då - jo jag letade upp nya grönsaker och bönor och läste igenom vad andra skrivit och tog hjälp av deras råd och slutprodukten blev en av de godaste grytor jag någonsin ätit. curryn blev röd currypasta, lite buljong, lite sambal oilek. Min sambo skrattade för att jag satt och lovordade min gryta.... min? - delvis i alla fall. Tack för tipset.
Cilla
Kanske den mest mesiga gryta jag smakat. När det var en minut kvar av sjud-tiden, tog jag till varenda husmorstips jag hade som skulle kunna tänkas rädda rätten. Det är smaklöst och skulle kunna serveras till småbarn som hatar mat. Kanske skulle jag ge den till min hund, om jag hade en.
Rebecka
Gjorde på kyckling tillsatte buljong, sambal oilek , och en chili, åt med ris och naambröd, jättegott
Siv
Det var jättegott! Eftersom min man tycker om kryddad mat tillsatte jag 1msk sambal oelek. Just what the doctor ordered!
Oksana
Jättegott !!! Tog inte så mycket kikärtor, eftersom barnen inte är så förtjusta i det. KOmmer att bli en favorit hos oss. Man kan väl ta andra grönsaker, det man har hemma om man vill.
Titti
Bra smak med kokosmjölk, vitlök och citron. Skulle jag göra den igen skulle jag dock byta ut karrén mot lamm eller kyckling.
Jan