Het röd curry med grönsaker
En vegansk het curry med blomkål och kikärtor. Matig och smakrik med angenäm hetta. Saften från en limefrukt ger en spännande fräsch smak åt grytan. Servera med rostade solroskärnor och fluffigt, nykokt ris. Njut.
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 röd paprika
ca 400 g blomkål
1 msk rapsolja
400 ml grytbas röd curry med pumpa
400 ml kokosmjölk
1 msk färskpressad limesaft
1 förp, kokta kikärtor (à 380 g)
Till servering
4 port ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive ris.
Energi3019 KJ / 720 kCal
Fett39 g
Salt1.87 g
Kolhydrater72 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer