Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Het röd curry med grönsaker

En vegansk het curry med blomkål och kikärtor. Matig och smakrik med angenäm hetta. Saften från en limefrukt ger en spännande fräsch smak åt grytan. Servera med rostade solroskärnor och fluffigt, nykokt ris. Njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala moroten och kärna ur paprikan och skär dem i bitar. Skär blomkålen i buketter.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt grönsakerna och fräs ca 5 minuter tills moroten börjar bli mjuk. 
  3. Tillsätt röd curry, kokosmjölk och limesaft och koka upp och låt koka ca 3 minuter.
  4. Häll kikärtorna i en sil, skölj noga och låt rinna av. Vänd ner dem i kastrullen. 
  5. Till servering: Servera med ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat inklusive ris.

Tips

Toppa gärna med rostade solrosärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • ca 400 g blomkål
  • 1 msk rapsolja
  • 400 ml grytbas röd curry med pumpa
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 förp, kokta kikärter (à 380 g)
Till servering
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3019 kJ / 720 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept