Het röd curry med grönsaker

13
0 Klimatsmart
Het röd curry med grönsaker

En vegansk het curry med blomkål och kikärtor. Matig och smakrik med angenäm hetta. Saften från en limefrukt ger en spännande fräsch smak åt grytan. Servera med rostade solroskärnor och fluffigt, nykokt ris. Njut.

Skriv ut
Het röd curry med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
1
morot
1
röd paprika
ca 400 g
blomkål
1 msk
rapsolja
400 ml
grytbas röd curry med pumpa
400 ml
kokosmjölk
1 msk
färskpressad limesaft
1
förp, kokta kikärter (à 380 g)

Till servering

4
port ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat inklusive ris.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med rostade solrosärnor.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3019 KJ / 720 kCal
Fett 39 g
Salt 1.87 g
Kolhydrater 72 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept