Indisk blomkålsgryta med mango
Blomkål är huvudingrediens i den här kryddigt doftande grönsaksgrytan som får extra proteintillskott med röda linser. Med mango, kokosgrädde och smaksatt med garam masala, gurkmeja och koriander kommer du känna den indiska värmen vid ditt middagsbord.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 stor morot
400 g fast potatis
1/2 blomkålshuvud
2 msk rapsolja
1 1/2 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosgrädde
1 mango
1 msk limesaft (1 msk limesaft motsvarar ca 1/2 lime)
2 dl gröna ärtor
salt
Till servering
basmatiris
mezeyoghurt
naanbröd
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3859 KJ / 952 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater123 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta ska testas! Låter super iaf!
Sergej
2023-01-22Hej Malin! Ja det stämmer. Det är mest kokosgrädden, riset och naan bröden som ökar på det värdet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-16Kan det verkligen stämma att varje portion innehåller över 1000 kcal? Grytan innehåller ju mest grönsaker!
Malin
2016-03-03