Indisk blomkålsgryta med mango
Blomkål är huvudingrediens i den här kryddigt doftande grönsaksgrytan som får extra proteintillskott med röda linser. Med mango, kokosgrädde och smaksatt med garam masala, gurkmeja och koriander kommer du känna den indiska värmen vid ditt middagsbord.
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på garam masala och buljongen för samtliga allergener. I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut naanbröd eller byt till glutenfritt bröd, ex glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: byt ut mezeyoghurt mot laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mezeyoghurt mot mjölkproteinfri yoghurt, iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta ska testas! Låter super iaf!
Sergej
2023-01-22Hej Malin! Ja det stämmer. Det är mest kokosgrädden, riset och naan bröden som ökar på det värdet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-16Kan det verkligen stämma att varje portion innehåller över 1000 kcal? Grytan innehåller ju mest grönsaker!
Malin
2016-03-03