Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kormafisk från ugnen

Kormafisk från ugnen, en fiskrätt där indiska smaker tränger fram i kormasåsen och skänker en ljuvlig krämighet till fisken. Korman får syra när du pressar över lime och rätten serveras sedan med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en lättsmord ugnssäker form.
  2. Halvera och pressa över limen och krydda med salt. Skölj och strimla salladslöken och strö den över fisken. Häll över såsen.
  3. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min. Servera fisken med ris och morotsstrimlor.

För alla

Kontrollera innehållet på kormasåsen om du inte tål mjölkprodukter, gluten eller soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g spättafilé
  • 1 lime
  • 1 knippa salladslök
  • 1 burk mild korma cookingsauce (à 420 g)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?