Rostade vita bönor

9
2
Rostade vita bönor

Rostade stora vita bönor med en klick smör och färsk rosmarin blir härligt knapriga på utsidan och krämiga inuti. Bönorna är enkla att göra och passar perfekt som topping på sallader eller som tillbehör istället för potatis eller pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Rostade vita bönor

Ingredienser

Ca 3 dl
1
förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
25 g
smör
1 - 2
kvistar färsk rosmarin
2 krm
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkprotein: byt ur smöret mot mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Louise

9/25/2019

Detta är såå gott - har blivit ett av mina favorittillbehör. Har gjort receptet flera gånger och det går att variera kryddningen - även färsk timjan funkar bra. Jag har dock alltid hackad vitlök med!

Sofia

10/4/2018

Liten varning bara för att bönorna exploderar i ugnen. Kan vara bra att lägga folie eller något över formen lite löst om man inte vill ha bönmos i hela ugnen.

Redaktionen ICAse

10/15/2018

Hej Sofia! Om bönorna blir torra så kan de spricka och då stänker det. Välj gärna en mindre form så de ligger i smöret för att undvika detta. Täcker man med folie så får de ingen färg. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 643 KJ / 153 kCal
Fett 7 g
Salt 1.54 g
Kolhydrater 13 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept