Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rostade vita bönor

Rostade stora vita bönor med en klick smör och färsk rosmarin blir härligt knapriga på utsidan och krämiga inuti. Bönorna är enkla att göra och passar perfekt som topping på sallader eller som tillbehör istället för potatis eller pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Torka torra med hushållspapper. Lägg i en ugnsform och klicka på smör. Lägg ner rosmarinen och strö över salt. Rosta i ugnen ca 20 minuter tills de är gyllene.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkprotein: byt ur smöret mot mjölkproteinfritt smör.

Ingredienser

Portioner: Ca 3 dl
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
  • 25 g smör
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 643 kJ / 153 kCal