Rostade vita bönor

Rostade stora vita bönor med en klick smör och färsk rosmarin blir härligt knapriga på utsidan och krämiga inuti. Bönorna är enkla att göra och passar perfekt som topping på sallader eller som tillbehör istället för potatis eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
ca 3 dl
1 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
25 g smör
1 - 2 kvistar färsk rosmarin
2 krm salt
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi643 KJ / 153 kCal
Fett7 g
Salt1.54 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan man byta ut smöret mot rapsolja eller olivolja? Jag har fått höga kolesterolvärden och har ändrat om kosten så att jag undviker mättat fett från mejeri och kött.
Jelina
2024-09-25Hej Jelina! Det går jättebra att byta ut mot en olja som du tycker om! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-25Detta är såå gott - har blivit ett av mina favorittillbehör. Har gjort receptet flera gånger och det går att variera kryddningen - även färsk timjan funkar bra. Jag har dock alltid hackad vitlök med!
Louise
2019-09-25Liten varning bara för att bönorna exploderar i ugnen. Kan vara bra att lägga folie eller något över formen lite löst om man inte vill ha bönmos i hela ugnen.
Sofia
2018-10-04Hej Sofia! Om bönorna blir torra så kan de spricka och då stänker det. Välj gärna en mindre form så de ligger i smöret för att undvika detta. Täcker man med folie så får de ingen färg. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-15