Rostade stora vita bönor med en klick smör och färsk rosmarin blir härligt knapriga på utsidan och krämiga inuti. Bönorna är enkla att göra och passar perfekt som topping på sallader eller som tillbehör istället för potatis eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är såå gott - har blivit ett av mina favorittillbehör. Har gjort receptet flera gånger och det går att variera kryddningen - även färsk timjan funkar bra. Jag har dock alltid hackad vitlök med!
Louise
2019-09-25Liten varning bara för att bönorna exploderar i ugnen. Kan vara bra att lägga folie eller något över formen lite löst om man inte vill ha bönmos i hela ugnen.
Sofia
2018-10-04Hej Sofia! Om bönorna blir torra så kan de spricka och då stänker det. Välj gärna en mindre form så de ligger i smöret för att undvika detta. Täcker man med folie så får de ingen färg. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-15