Rostade vita bönor

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
2
Rostade vita bönor

Rostade stora vita bönor med en klick smör och färsk rosmarin blir härligt knapriga på utsidan och krämiga inuti. Bönorna är enkla att göra och passar perfekt som topping på sallader eller som tillbehör istället för potatis eller pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Rostade vita bönor

Ingredienser

Ca 3 dl
1   förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
25 g  smör
1 - 2   kvistar färsk rosmarin
2 krm  salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkprotein: byt ur smöret mot mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Detta är såå gott - har blivit ett av mina favorittillbehör. Har gjort receptet flera gånger och det går att variera kryddningen - även färsk timjan funkar bra. Jag har dock alltid hackad vitlök med!

Louise

2019-09-25

Liten varning bara för att bönorna exploderar i ugnen. Kan vara bra att lägga folie eller något över formen lite löst om man inte vill ha bönmos i hela ugnen.

Sofia

2018-10-04

Hej Sofia! Om bönorna blir torra så kan de spricka och då stänker det. Välj gärna en mindre form så de ligger i smöret för att undvika detta. Täcker man med folie så får de ingen färg. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-10-15

Näringsvärde per portion

Energi643 KJ / 153 kCal
Fett7 g
Salt1.54 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön pytt med vita bönor och halloumi
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerade vita bönor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit böncrème
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bruschetta med parmesankryddad böncrème
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga