Marinerade vita bönor

4
0
Marinerade vita bönor

Marinera vita bönor i olivolja, citron, vitlök och kryddor, så har du en bönsallad med vinägrett som är ett magiskt gott tillbehör. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Marinerade vita bönor

Ingredienser

8 portioner
4 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1 dl olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
3 tsk torkad oregano
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 krm svartpeppar
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 946 KJ / 226 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 17 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden