UNDER 15 MIN | Enkel

Marinerade vita bönor

Marinera vita bönor i olivolja, citron, vitlök och kryddor, så har du en bönsallad med vinägrett som är ett magiskt gott tillbehör. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Häll av och skölj bönorna. Låt rinna av.
  2. Blanda bönorna med resten av ingredienserna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 tsk torkad oregano
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 946 kJ / 226 kCal