Marinerade vita bönor
Marinera vita bönor i olivolja, citron, vitlök och kryddor, så har du en bönsallad med vinägrett som är ett magiskt gott tillbehör. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
8 portioner
4 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1 dl olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
3 tsk torkad oregano
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi946 KJ / 226 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater17 g
Protein9 g
Kommentarer