Böngryta med timjan
En vegetarisk böngryta passar fint som vardagsmat! Här med vita bönor, lök, buljong och timjan. Servera grytan med en bit bröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
200 g blandad lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 krm salt
2 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1/2 kruka timjan
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk finrivet citronskal
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm svartpeppar
Till servering
färsk timjan
bröd
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1299 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten var långt ifrån en favorit. Jag hade gul- och schalottenlök i och gjorde nog en tabbe genom att hacka löken i matberedare istället för förhand.
Emma
2021-02-02Jag blev lite besviken, smakar ok, men inget som jag kommer sakna. Räcker knappt för 2 personer trots att jag serverade med 2 stora vitlöksbaguetter.
Yvonne
2020-11-29Jättegott! Perfekt snabb, lätt lunch. Jag hade i gul och röd lök samt blandade bönor istället. Detta kommer jag att laga fler gånger. 😍
Satu
2020-11-20