Böngryta med timjan

13
4 Klimatsmart
Böngryta med timjan

En vegetarisk böngryta passar fint som vardagsmat! Här med vita bönor, lök, buljong och timjan. Servera grytan med en bit bröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Böngryta med timjan

Ingredienser

4 portioner
200 g
blandad lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
2 krm
salt
2
förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1/2
kruka timjan
1
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten
1/2 tsk
chiliflakes
1 tsk
finrivet citronskal
2 tsk
färskpressad citronjuice
1 krm
svartpeppar

Till servering

färsk timjan
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Emma

2021-02-02

Den här rätten var långt ifrån en favorit. Jag hade gul- och schalottenlök i och gjorde nog en tabbe genom att hacka löken i matberedare istället för förhand.

Yvonne

2020-11-29

Jag blev lite besviken, smakar ok, men inget som jag kommer sakna. Räcker knappt för 2 personer trots att jag serverade med 2 stora vitlöksbaguetter.

Satu

2020-11-20

Jättegott! Perfekt snabb, lätt lunch. Jag hade i gul och röd lök samt blandade bönor istället. Detta kommer jag att laga fler gånger. 😍

Näringsvärde per portion

Energi 1299 KJ / 311 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept