UNDER 30 MIN | Enkel

Böngryta med timjan

En vegetarisk böngryta passar fint som vardagsmat! Här med vita bönor, lök, buljong och timjan. Servera grytan med en bit bröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Stek lök och vitlök i olivoljan ca 5 minuter tills den mjuknar. Krydda med salt.
  2. Häll av och skölj bönorna. Hacka timjanen. Tillsätt bönorna, buljongtärningen, vatten, timjan och chiliflakes. Låt koka ihop ca 10 minuter och smaka av med citronskal- och juice, salt och peppar.
  3. Till servering: Toppa gärna med extra timjan. Servera med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g blandad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • ev färsk timjan
  • bröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 1299 kJ / 311 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept