Höstpasta med ärter och senap
En rätt som passar perfekt att laga dagar när tiden är knapp. Fläsket steks i en het panna där lök och morötter gör sällskap när köttet fått lite färg. Rör ner lite grädde för att få till den önskade krämiga känslan. Och till sist senap och hackad gräslök för den mustiga smakens skull – vips har du en härlig höstpasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 rödlök
2 morötter
ca 300 g rimmat bogfläsk
1 msk olja
salt
peppar
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 förp gröna ärtor (à 500 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2884 KJ / 695 kCal
Fett31.3 g
Salt3.72 g
Kolhydrater67.2 g
Protein31.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer