Pasta carbonara | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta carbonara

Pasta carbonara är en klassisk, snabblagad pastarätt som är så otroligt god. Den rökta bogfläsken steks och får puttra i en krämig gräddsås. De små gröna ärtorna ger såsen en mild sötma och gifter sig fint med den rökiga bogfläsken. Servera med al dente pasta och garnera med en solig äggula. Buon appetito!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär bogen i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna.
  3. Blanda grädde och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med ärtorna och låt sjuda tills ärtorna är varma och såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera spaghettin med såsen och toppa tallriken med varsin äggula.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Hacka en halv rödlök och stek med bogen. Dra gärna några varv med pepparkvarnen över pastan innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • ca 350 g skivat bogfläsk
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 250 g små gröna ärter
  • salt och peppar
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2812 kJ / 669 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept