Pasta carbonara

39
1
Pasta carbonara

Pasta carbonara är en klassisk, snabblagad pastarätt som är så otroligt god. Den rökta bogfläsken steks och får puttra i en krämig gräddsås. De små gröna ärtorna ger såsen en mild sötma och gifter sig fint med den rökiga bogfläsken. Servera med al dente pasta och garnera med en solig äggula. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Pasta carbonara

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti
ca 350 g
skivat bogfläsk
1 tsk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
majsstärkelse
250 g
små gröna ärtor
-
salt och peppar
4
ägg

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka en halv rödlök och stek med bogen. Dra gärna några varv med pepparkvarnen över pastan innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentar

Peter

2019-02-21

Om man gör Carbonara på grädde kan man knappast vara kock ...

Näringsvärde per portion

Energi 2812 KJ / 669 kCal
Fett 30.7 g
Salt 3.75 g
Kolhydrater 59.7 g
Protein 35.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept