Pasta carbonara
Pasta carbonara är en klassisk, snabblagad pastarätt som är så otroligt god. Den rökta bogfläsken steks och får puttra i en krämig gräddsås. De små gröna ärtorna ger såsen en mild sötma och gifter sig fint med den rökiga bogfläsken. Servera med al dente pasta och garnera med en solig äggula. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
ca 350 g skivat bogfläsk
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
250 g små gröna ärtor
salt
peppar
4 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2812 KJ / 669 kCal
Fett30.7 g
Salt3.75 g
Kolhydrater59.7 g
Protein35.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tror att om man slänger grädde i en pasta och kalla det för Carbonara så nekas man tillträde till italien. Byt ut mot pecorino.
Jonathan
2023-12-08Krämigt o gott !!
Maria
2023-11-04Lök?
Simon
2023-09-12Hej Simon! Nej ingen lök i carbonaran, men gillar du det kan du självklart tillsätta lök (se tipset) eller prova denna baconpasta istället https://www.ica.se/recept/kramig-baconpasta-714960/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-27