Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Legymsallad

Ett fantastiskt gott tillbehör som passar bra att ta med på picknicken. Ge gräddfil- och majonnäsblandningen det lilla extra genom att blanda i senap och citron. Låt sedan äpple, ärtor och morötter komplettera legymsalladen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 morötter
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 äpple
  • 1 saltgurka
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs (gärna lättmajonnäs)
  • 1 msk senap
  • 1 tsk pressad saft av citron
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i små tärningar. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min.
  2. Lägg i ärterna och låt dem koka med när ca 2 min återstår av koktiden. Spola hastigt av grönsakerna med kallt vatten och låt dem rinna av.
  3. Skala, kärna ur och fintärna äpplet. Småhacka gurkan.
  4. Blanda gräddfilen med majonnäsen. Smaka av med senap, citronsaft, salt och peppar.
  5. Vänd ner grönsaker, äpple och gurka. Låt salladen stå kallt till servering.

Tips

Vid tidsbrist:
Krydda färdig legymsallad med curry. Lägg upp salladen i en skål och garnera med tomatklyftor och basilikakvistar.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(31)