Grapefrukthalvor med musselsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grapefrukthalvor med musselsallad

Prova på en ny variant av sallad genom att följa detta recept på syrliga grapefrukthalvor med luxuös musselsallad. Blanda ihop grapefrukt med musslor, ärtor och paprika och servera sedan blandningen i grapefruktskalet toppat med din goda citrussås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela grapefrukten i halvor och gröp ur fruktköttet. Skär det i mindre bitar och ta tillvara fruktsaften.
  2. Låt musslorna rinna av. Skölj, kärna ur och tärna paprikan i små bitar.
  3. Blanda grapefrukt med musslor, ärtor och paprika och fyll tillbaka i grapefruktskalen.
  4. Sås: Vispa ihop äggula, grapefruktsaft, senap, salt och peppar. Rör i oljan, lite i taget.
  5. Häll såsen över salladen och servera med rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 grapefrukter
  • 1 dl gröna ärter
  • 1/2 röd paprika
  • 225 g musslor i vatten
Sås
  • 1 äggula
  • 1 msk pressad grapefruktsaft
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 3/4 dl olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden