Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Bondens pasta

En smakrik pasta som blandas med lök, morötter, skinka och ärter. Pricken över i:et är grädden som gör rätten härligt krämig.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i skivor. Strimla skinkan.
  3. Stek lök och morötter i oljan några minuter. Blanda ner skinkan. Rör ner grädden och lägg i ärterna.
  4. Hacka persiljan och vänd ner den tillsammans med senapen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med pastan.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner fullkornspasta (gärna spirali)
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 200 g rökt skinka
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g gröna ärter
  • 20 g persilja
  • 1 msk senap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2084 kJ / 490 kCal