Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungstekt kyckling med salsa verde

Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad, basilika, kapris, dijonsenap, olja, vinäger och vatten som du mixar i en matberedare. Blanda såsen med nykokt färskpotatis, sparris och rödlök och servera till kycklingen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Salsa verde: Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grönsaker: Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Dela den sedan på längden och därefter på tvären. Skala och skiva löken tunt.
  5. Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda sojan med honungen och krydda med peppar. Blanda kycklingen med honungsblandningen och stek klart mitt i ugnen ca 6 minuter.
  6. När potatisen är mjuk lägg då i sparris och rödlök och koka ytterligare 1 minut. Häll av vattnet. Blanda salsa verde med potatisen och grönsakerna och servera till kycklingen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
Salsa verde
  • 1 salladshuvud
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 250 g grön sparris
  • 1 rödlök
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1932 kJ / 463 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB