Honungstekt kyckling med salsa verde

7
3
Honungstekt kyckling med salsa verde

Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad, basilika, kapris, dijonsenap, olja, vinäger och vatten som du mixar i en matberedare. Blanda såsen med nykokt färskpotatis, sparris och rödlök och servera till kycklingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2014

Honungstekt kyckling med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis

Salsa verde

1 salladshuvud
1/2 kruka basilika
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Grönsaker

250 g grön sparris
1 rödlök

Kyckling

4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 msk soja
1 msk honung

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Crister

2021-10-10

Ingen familjen åt upp....

Veronica

2020-05-13

Gott, men nästa gång kommer jag leta upp ett annat recept på Salsa Verde, den här blev vattnig och inte alls så smakrik som en salsa verde ska vara.

Ann-sofi

2014-06-07

Mumsig sås, hade inga kapris, men det var mycket gott ändå!

Näringsvärde per portion

Energi 2092 KJ / 498 kCal
Fett 15 g
Salt 25 g
Kolhydrater 49 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden