Honungstekt kyckling med salsa verde

Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad, basilika, kapris, dijonsenap, olja, vinäger och vatten som du mixar i en matberedare. Blanda såsen med nykokt färskpotatis, sparris och rödlök och servera till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
Salsa verde
1 salladshuvud
1/2 kruka basilika
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Grönsaker
250 g grön sparris
1 rödlök
Kyckling
4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 msk soja
1 msk honung
Gör så här
00:06:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2092 KJ / 498 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen familjen åt upp....
Crister
2021-10-10Gott, men nästa gång kommer jag leta upp ett annat recept på Salsa Verde, den här blev vattnig och inte alls så smakrik som en salsa verde ska vara.
Veronica
2020-05-13Mumsig sås, hade inga kapris, men det var mycket gott ändå!
Ann-sofi
2014-06-07