Majskyckling med dragonsky

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Majskyckling med dragonsky

Majskyckling med dragonsky är en tilltalade och mumsig middagsrätt. Du steker kycklingen och den kokta potatisen samt sommarprimörerna. Vin, kycklingfond och grädde ingår i den härliga dragonskyn.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Majskyckling med dragonsky

Ingredienser

4 portioner
400 g färskpotatis
4 majskycklingfiléer
2 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
1 tsk ljust muscovadosocker
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl fransk dragon
400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, vårlök och grön sparris
olivolja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det var ett tag sen jag testade detta recept men vi tyckte att det var jättebra. Måste testa igen!

    Eva

  • Jag bytte ut kycklingen mot lax. Det blev underbart gott

    Charlott

Näringsvärde per portion

Energi1390 KJ / 330 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

  • Rimmad kyckling med dragonsås
    Betyg 3.3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamstekt sej med apelsinmorötter
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Primörsallad i folie
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad röding och knaprig sallad
    Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad