Majskyckling med dragonsky

1
2
Majskyckling med dragonsky

Majskyckling med dragonsky är en tilltalade och mumsig middagsrätt. Du steker kycklingen och den kokta potatisen samt sommarprimörerna. Vin, kycklingfond och grädde ingår i den härliga dragonskyn.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Majskyckling med dragonsky

Ingredienser

4 portioner
400 g färskpotatis
4 majskycklingfiléer
2 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
1 tsk ljust muscovadosocker
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl fransk dragon
400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, vårlök och grön sparris
olivolja till stekning

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Gör så här

Tips

Majskyckling har blivit uppfödd på majs, men givetvis blir det gott även med annan
kyckling, men satsa på högsta kvalitet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Eva

2008-05-28

Det var ett tag sen jag testade detta recept men vi tyckte att det var jättebra. Måste testa igen!

Charlott

2007-07-12

Jag bytte ut kycklingen mot lax. Det blev underbart gott

Näringsvärde per portion

Energi 1390 KJ / 330 kCal
Fett 8 g
Läs mer om näringsvärden