Majskyckling med dragonsky
Majskyckling med dragonsky är en tilltalade och mumsig middagsrätt. Du steker kycklingen och den kokta potatisen samt sommarprimörerna. Vin, kycklingfond och grädde ingår i den härliga dragonskyn.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
400 g färskpotatis
4 majskycklingfiléer
2 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
1 tsk ljust muscovadosocker
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl fransk dragon
400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, vårlök och grön sparris
olivolja till stekning
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.
Gör så här
Tips
Majskyckling har blivit uppfödd på majs, men givetvis blir det gott även med annan
kyckling, men satsa på högsta kvalitet.
kyckling, men satsa på högsta kvalitet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1390 KJ / 330 kCal
Fett8 g
Kommentarer
Det var ett tag sen jag testade detta recept men vi tyckte att det var jättebra. Måste testa igen!
Eva
2008-05-28Jag bytte ut kycklingen mot lax. Det blev underbart gott
Charlott
2007-07-12