Majskyckling med dragonsky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majskyckling med dragonsky

Majskyckling med dragonsky är en tilltalade och mumsig middagsrätt. Du steker kycklingen och den kokta potatisen samt sommarprimörerna. Vin, kycklingfond och grädde ingår i den härliga dragonskyn.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen tills den är nästan klar.
  2. Stek kycklingen på skinnsidan tills den fått fin färg. Vänd och stek färdigt.
  3. Ta upp filéerna ur stekpannan. Häll i vinet, kycklingfond samt socker och sjud tills hälften är kvar. Häll på grädden och låt sjuda.
  4. Mixa såsen slät tillsammans med dragon. Lägg filéerna i såsen och håll dem varma.
  5. Stek den halvkokta potatisen och primörerna i lite olivolja. Servera gärna Persiljefärskost med citron till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Tips

Majskyckling har blivit uppfödd på majs, men givetvis blir det gott även med annan
kyckling, men satsa på högsta kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färskpotatis
  • 4 majskycklingfiléer
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk ljust muscovadosocker
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl fransk dragon
  • 400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, vårlök och grön sparris
  • olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1390 kJ / 330 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden