Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med sparris och avokado

Detta är en somrigt fräsch potatissallad med sparris och avokado som passar ypperligt till grillat. Potatissalladen får en krämig känsla av avokadon medan sparrisen, tomater och lök ger ett härligt tuggmotstånd. Smakrik ruccola avrundar denna sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen och skär den i skivor.
  2. Skär sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten, ca 3 minuter.
  3. Skiva löken. Halvera, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Skär tomaterna i halvor.
  4. Varva potatis, sparris, lök, avokado, tomater och ruccola i en stor skål.
  5. Dressing: Blanda ihop dressingen. Häll den över salladen och rör om.
  6. Servera gärna tillsammans med grillade kotletter, se receptet Grillade kotletter med timjan och vinsås.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg färskpotatis
  • 300 g färsk grön sparris
  • 1 färsk lök (knipplök)
  • 2 väl mogna avokador
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g ruccolasallad
Dressing
  • 4 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?