Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvsylta med sparrissallad

Bjud på klassisk kalvsylta och potatis tillsammans med en helt underbar sparrissallad! Lägg salladen av sparris, nötter, äpple, gräslök, olja och rödvinsvinäger som får lite stänk av söt honung ovanpå syltan och ät direkt med varm potatis och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen så att den hinner blir klar lagom till det andra.
  2. Sallad: Skär sparrisen i mindre bitar. Grovhacka valnötskärnorna. Skär äpplet i små tärningar.
  3. Blanda sparris, valnötter, äpple, gräslök, olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
  4. Skär syltan i cm-tjocka skivor och lägg upp på tallrikar.
  5. Fördela sparrissalladen över kalvsyltan. Servera med nykokta potatisen och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 500 g kalvsylta
Sparrissallad
  • 1 paket tinad grön sparris (à 200 g)
  • 1/2 dl valnötskärnor
  • 1/2 skalat äpple
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2259 kJ / 541 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden