Grillad makrill med potatissallad

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad är fräscht och smakrikt. Du brer pesto på makrillen innan du grillar eller steker den. Den läckra potatissalladen innehåller parmesanost och ruccola.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Grillad makrill med potatissallad

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  makrillfiléer (frysta eller färska)
1/2   burk pesto (à 185 g)
salt och peppar
1   citron i klyftor till servering

Potatissallad

1   knippe sparris
800 g  delikatess- eller färskpotatis
1   citron
1 dl  vatten
1   höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  peppar
70 - 80 g  parmesan (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven)
1   påse rucolablad (à ca 70 g)

För alla

Läs noga ingediensförteckningen på buljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkfri: välj pesto utan ostinnehåll eller gör egen. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Gott men makrill är en fisk som känns fet. Salladen supergod.

Karin

2007-06-17

Näringsvärde per portion

Energi3110 KJ / 740 kCal
Fett47 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Drinktilltugg à la Fryksås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga