Grillad makrill med potatissallad
![Grillad makrill med potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16474/cf_259/grillad_makrill_med_potatissallad.jpg)
Grillad makrill med potatissallad är fräscht och smakrikt. Du brer pesto på makrillen innan du grillar eller steker den. Den läckra potatissalladen innehåller parmesanost och ruccola.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
![Grillad makrill med potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16474/cf_259/grillad_makrill_med_potatissallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska)
1/2 burk pesto (à 185 g)
salt och peppar
1 citron i klyftor till servering
Potatissallad
1 knippe sparris
800 g delikatess- eller färskpotatis
1 citron
1 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
70 - 80 g parmesan (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven)
1 påse rucolablad (à ca 70 g)
För alla
Läs noga ingediensförteckningen på buljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkfri: välj pesto utan ostinnehåll eller gör egen. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3110 KJ / 740 kCal
Fett47 g
Kommentar
Gott men makrill är en fisk som känns fet. Salladen supergod.
Karin
2007-06-17