Grillad makrill med potatissallad
Grillad makrill med potatissallad är fräscht och smakrikt. Du brer pesto på makrillen innan du grillar eller steker den. Den läckra potatissalladen innehåller parmesanost och ruccola.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska)
1/2 burk pesto (à 185 g)
salt och peppar
1 citron i klyftor till servering
Potatissallad
1 knippe sparris
800 g delikatess- eller färskpotatis
1 citron
1 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
70 - 80 g parmesan (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven)
1 påse rucolablad (à ca 70 g)
För alla
Läs noga ingediensförteckningen på buljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ostinnehåll eller gör egen. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3110 KJ / 740 kCal
Fett47 g
Kommentar
Gott men makrill är en fisk som känns fet. Salladen supergod.
Karin
2007-06-17