Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad är fräscht och smakrikt. Du brer pesto på makrillen innan du grillar eller steker den. Den läckra potatissalladen innehåller parmesanost och ruccola.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ev fisken enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sallad: Skär bort de nedersta 2 cm av sparrisen. Dela sparrisarna i tre delar.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. När 3 minuter återstår av koktiden, lägg i sparrisen och låt koka klart. Dela potatisen i kvartar.
  4. Skölj citronen och riv det yttersta skalet. Halvera och pressa ut juicen. Blanda det med vatten, buljongtärningen, oljan, salt och peppar i en kastrull. Koka upp.
  5. Häll dressingen över den varma potatisen och sparrisen. Låt dra en stund.
  6. Bre ca 2 tsk pesto på varje fiskfilé, salta och peppra, vik ihop med skinnsidan ut och stek eller grilla ca 5 minuter per sida.
  7. Riv parmesan och hacka ruccola. Blanda ner detta i potatissalladen och servera till fisken.

För alla

Läs noga ingediensförteckningen på buljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkfri: välj pesto utan ostinnehåll eller gör egen. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska)
  • 1/2 burk pesto (à 185 g)
  • salt och peppar
  • 1 citron i klyftor till servering
Potatissallad
  • 1 knippe sparris
  • 800 g delikatess- eller färskpotatis
  • 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven)
  • 1 påse ruccolablad (à ca 70 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3110 kJ / 740 kCal
Fett: 47 g
Läs mer om näringsvärden