Grillad makrill med potatissallad

3
1
Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad är fräscht och smakrikt. Du brer pesto på makrillen innan du grillar eller steker den. Den läckra potatissalladen innehåller parmesanost och ruccola.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Grillad makrill med potatissallad

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska)
1/2 burk pesto (à 185 g)
salt och peppar
1 citron i klyftor till servering

Potatissallad

1 knippe sparris
800 g delikatess- eller färskpotatis
1 citron
1 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
70 - 80 g parmesan (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven)
1 påse rucolablad (à ca 70 g)

För alla

Läs noga ingediensförteckningen på buljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkfri: välj pesto utan ostinnehåll eller gör egen. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Karin

2007-06-17

Gott men makrill är en fisk som känns fet. Salladen supergod.

Näringsvärde per portion

Energi 3110 KJ / 740 kCal
Fett 47 g
Läs mer om näringsvärden