Honungsrostade grönsaker med pinjenötter och friterad vitlök
Grönsaker rostade i ugn med honung tillsammans med friterad vitlök i skivor, en kombination som slår. Den söta smaken grönsakerna får från honungen ackompanjeras av vitlöken och de goda pinjenötterna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 klyfta pumpa t ex muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
4 - 5 rödbetor
1 zucchini
salladsblad eller rödbetsblast
2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl flytande honung
2 - 3 majrovor
1/2 dl pinjenötter
2 - 3 vitlöksklyftor
olja att fritera i, t ex rapsolja
lökblommor eller 1 msk finhackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10-15min för rödbetorna är på tok för lite tid. Snarare 25-30min.
Semir
2021-10-25Tyckte inte smakerna passade med varandra, för många ingredienser samt ungsgrillning, vanlig ugn, stekning, fritering och kokning blev lite väl omständligt.
Simon
2021-10-24