Honungsrostade grönsaker med pinjenötter och friterad vitlök

4
2
Honungsrostade grönsaker med pinjenötter och friterad vitlök

Grönsaker rostade i ugn med honung tillsammans med friterad vitlök i skivor, en kombination som slår. Den söta smaken grönsakerna får från honungen ackompanjeras av vitlöken och de goda pinjenötterna.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Honungsrostade grönsaker med pinjenötter och friterad vitlök

Ingredienser

4 portioner
1 klyfta pumpa t ex muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
4 - 5 rödbetor
1 zucchini
salladsblad eller rödbetsblast
2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl flytande honung
2 - 3 majrovor
1/2 dl pinjenötter
2 - 3 vitlöksklyftor
olja att fritera i, t ex rapsolja
lökblommor eller 1 msk finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Semir

2021-10-25

10-15min för rödbetorna är på tok för lite tid. Snarare 25-30min.

Simon

2021-10-24

Tyckte inte smakerna passade med varandra, för många ingredienser samt ungsgrillning, vanlig ugn, stekning, fritering och kokning blev lite väl omständligt.