Honungsrostade grönsaker med pinjenötter och friterad vitlök

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Honungsrostade grönsaker med pinjenötter och friterad vitlök

Grönsaker rostade i ugn med honung tillsammans med friterad vitlök i skivor, en kombination som slår. Den söta smaken grönsakerna får från honungen ackompanjeras av vitlöken och de goda pinjenötterna.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Honungsrostade grönsaker med pinjenötter och friterad vitlök

Ingredienser

4 portioner
1   klyfta pumpa t ex muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
4 - 5   rödbetor
1   zucchini
salladsblad eller rödbetsblast
2 tsk  salt
2 krm  peppar
1/2 dl  flytande honung
2 - 3   majrovor
1/2 dl  pinjenötter
2 - 3   vitlöksklyftor
olja att fritera i, t ex rapsolja
lökblommor eller 1 msk  finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

10-15min för rödbetorna är på tok för lite tid. Snarare 25-30min.

Semir

2021-10-25

Tyckte inte smakerna passade med varandra, för många ingredienser samt ungsgrillning, vanlig ugn, stekning, fritering och kokning blev lite väl omständligt.

Simon

2021-10-24

Testa liknande recept

Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre chaud
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd majrova
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga