Honungsbräserad kycklingfilé med syrlig örtkräm
I det här receptet möts söta kycklingfiléer med en syrlig örtkräm. Kycklingfiléerna bräseras i en marinad med smak av flytande honung och het sambal oelek. En skvätt vitvinsvinäger i örtkrämen gör att den får en syrlig karaktär och passar perfekt till de söta ugnsrostade rotfrukterna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2016
Ingredienser
Rotfrukter
Kyckling
Örtkräm
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt trevligt sätt att steka kycklingfilé på, god marinad.
Abir
2020-04-27