Honungsbräserad kycklingfilé med syrlig örtkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungsbräserad kycklingfilé med syrlig örtkräm

I det här receptet möts söta kycklingfiléer med en syrlig örtkräm. Kycklingfiléerna bräseras i en marinad med smak av flytande honung och het sambal oelek. En skvätt vitvinsvinäger i örtkrämen gör att den får en syrlig karaktär och passar perfekt till de söta ugnsrostade rotfrukterna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Skölj och skär sötpotatisen och palsternackorna i stora bitar.
  3. Lägg rotfrukterna i en bunke. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut dem på den varma plåten och rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Blanda sambal oelek, honung och vatten till en marinad.
  5. Stek kycklingen runt om i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Sänk värmen och tillsätt marinaden och låt småkoka ca 5 minuter.
  6. Örtkräm: Hacka persiljan, blanda den med crème fraiche och vinägern, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med sötpotatissalladen, örtkrämen och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Minska matsvinnet genom att tvätta rotfrukterna istället för att skala dem.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • ca 700 g sötpotatis
  • 2 palsternackor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olja
Örtkräm
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 romansallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2359 kJ / 564 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept