Honungsbräserad kycklingfilé med syrlig örtkräm
I det här receptet möts söta kycklingfiléer med en syrlig örtkräm. Kycklingfiléerna bräseras i en marinad med smak av flytande honung och het sambal oelek. En skvätt vitvinsvinäger i örtkrämen gör att den får en syrlig karaktär och passar perfekt till de söta ugnsrostade rotfrukterna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2016
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
ca 700 g sötpotatis
2 palsternackor
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
1 dl vatten
1 msk olja
Örtkräm
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett25.7 g
Salt2.05 g
Kolhydrater44.6 g
Protein34.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt trevligt sätt att steka kycklingfilé på, god marinad.
Abir
2020-04-27