Ljummen kycklingsallad med sötpotatis och mangodressing
Stekt kycklinglårfilé som kombineras med sötpotatis och majskolvar från ugnen bildar grunden i denna härliga och goda, ljumma kycklingsallad. Använd romansallad som med sin krispighet bidrar till bra struktur i salladen. Servera med tortillabröd och söt-stark mangosås.
Ingredienser
4 portioner
250 g fryst, tärnad avokado
2 sötpotatisar (à ca 450 g)
2 msk olja
salt
peppar
1 förp förkokta majskolvar (à ca 400 g)
500 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk smör
4 salladslökar
1 romansallad
1 lime
1 kruka koriander
2 dl mango sauce
4 tortillabröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i mangosåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Tips
Blanda avokadon med mangosåsen och krydda med rivet limeskal samt salt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3652 KJ / 872 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater96 g
Protein38 g
Kommentar
Vad är det för mango sauce, märke? Var hittar man den?
Angelica
2024-08-20