Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Hoisinkyckling med bönor

En barnvänlig kinesisk kycklingrätt där de saftiga kycklingfiléerna får puttra i en mustig hoisinsås till smakerna gift sig. Servera hoisinkycklingen på en bädd av nykokt ris, lägg upp lättkokta haricots verts, strössla över sesamfrön och njut! Duka gärna fram pinnar till de som vill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklingen på längden i tre lika stora delar. Bryn dem i oljan i en stekpanna. 
  3. Sänk värmen och blanda ner hoisinsås och vatten, rör runt och låt sjuda ca 8 minuter, vänd kycklingen då och då. 
  4. Lägg bönorna i en kastrull med kokande vatten och koka dem 4 minuter. Låt rinna av.
  5.  Rosta sesamfröna i en stekpanna.
  6. Servera kycklingen med ris och bönor och strö på sesamfrön.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 förp hoisinsås (à 210 ml)
  • 1/2 dl vatten
  • ca 200 g haricots verts
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2354 kJ / 562 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept