Hoisinkyckling med edamamebönor
En underbart smakrik kycklingrätt med inspiration från Kina. Kycklingfiléerna får puttra i den goda hoisinsåsen bestående av vitlök, ingefära och soja tills såsen tjocknat något och kycklingen är saftig. Servera med ris och härligt gröna edamamebönor. Strö över sesamfröna som både adderar nötighet och crunch. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp hoisinsås (à 210 ml)
1/2 dl vatten
Bönor
500 g edamamebönor
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 714 kCal
Fett16.3 g
Salt2.84 g
Kolhydrater80.7 g
Protein53.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott
Jenny
2016-12-14