Hoisinkyckling med edamamebönor

11
1 Klimatsmart
Hoisinkyckling med edamamebönor

En underbart smakrik kycklingrätt med inspiration från Kina. Kycklingfiléerna får puttra i den goda hoisinsåsen bestående av vitlök, ingefära och soja tills såsen tjocknat något och kycklingen är saftig. Servera med ris och härligt gröna edamamebönor. Strö över sesamfröna som både adderar nötighet och crunch. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Hoisinkyckling med edamamebönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
olja
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1
förp hoisinsås (à 210 ml)
1/2 dl
vatten

Bönor

500 g
edamamebönor
2 msk
sesamfrön

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Tänk på att tvätta händerna innan du hanterar kycklingen. Diska kniv och skärbräda noga i hett vatten och diskmedel och använd dem inte till att skära andra livsmedel innan de är helt rena.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Jenny

12/14/2016

Gott

Näringsvärde per portion

Energi 2990 KJ / 714 kCal
Fett 16.3 g
Salt 2.84 g
Kolhydrater 80.7 g
Protein 53.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept