UNDER 30 MIN | Enkel

Kyckling i paneng curry

En välsmakande thairätt med kyckling och paneng curry. Låt kycklingen få fräsa i stekpannan för att sedan låta den sjuda tillsammans med haricot verts och grytbasen. Servera sedan tillsammans med nykokt ris och toppa rätten med färsk gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt bönorna och grytbasen. Sjud i ca 4 minuter. 
  3. Skär eller klipp gräslöken.
  4. Servera curryn med riset och toppa med gräslök.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 400 ml paneng curry grytbas
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2978 kJ / 723 kCal