Hoisinstekt lax med gröna bönor
Sex laxar i en laxask eller fyra laxar till middag. Här har du stekt lax som tillagas tillsammans med hoisinsås och minimajs. Servera den smakrika laxen tillsammans med nykokt ris och krispiga haricots verts och måltiden är redo att njutas av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
Lax
1 burk minimajs (à 425 g)
4 port laxfilé
1/2 tsk olja
210 ml hoisinsås
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851 KJ / 683 kCal
Fett23 g
Salt2.8 g
Kolhydrater79 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums såsen var udda men med en god smak på.
Maria
2018-10-21Jätte Gott !
Naim
2018-10-01