UNDER 30 MIN | Medel

Hoisinstekt lax med gröna bönor

Sex laxar i en laxask eller fyra laxar till middag. Här har du stekt lax som tillagas tillsammans med hoisinsås och minimajs. Servera den smakrika laxen tillsammans med nykokt ris och krispiga haricots verts och måltiden är redo att njutas av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lax: Låt majsen rinna av.
  5. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C. Häll i hoisinsås, vatten och majs och vänd runt och låt det bli varmt.
  6. Servera laxen med ris, minimajs och bönor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. Annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Stek bönorna i olja och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 600 g)
Lax
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
  • 4 port laxfilé
  • 1/2 tsk olja
  • 210 ml hoisinsås
  • 1/2 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 2851 kJ / 683 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept