Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar
Doft och matinspiration från Asien kommer till dig när du lagar denna rätt med kyckling, nudlar, haricots verts och smaksätter med teriyaki. På 30 minuter har du en god måltid på bordet att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g strimlad kycklingfilé
2 tsk olja
peppar
300 g haricots verts (bönor)
150 ml teriyakimarinad
4 port äggnudlar
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2332 KJ / 557 kCal
Fett13 g
Salt2.6 g
Kolhydrater60 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Kerstin
2023-03-24Lite tråkig rätt som piffas upp med, vitkål, paprika, chili, vitlök, lök och champinjoner. Lite rester som finns i kylskåpet. Sen är ju Santa Marias teriyakisås 1000 gånger godare än ICAs
Rosita
2023-03-22Teriyakimarinaden innehåller 47% (47g per 100ml) sockerarter. Blir inte näringsrik och nyttig mat av det. Inte första gången som det skickas med ingredienser med massa socker i familjekassen. Jag gjorde en egen marinad istället.
Marie
2023-03-21