Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar

Doft och matinspiration från Asien kommer till dig när du lagar denna rätt med kyckling, nudlar, haricots verts och smaksätter med teriyaki. På 30 minuter har du en god måltid på bordet att njuta av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen och haricots vertsen.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  3. Skär kycklingen i strimlor.
  4. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med peppar. Sänk värmen och lägg i haricots verts och teriyakimarinaden, låt sjuda i 2 minuter.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Strö sesamfröna över kycklingen och servera med nudlarna.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Tips

Rosta gärna sesamfröna gyllenbruna i en torr stekpanna för lite nötigare smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 200 g haricots verts
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 4 port äggnudlar
Att ha hemma
  • 2 tsk olja
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2010 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer