Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

3
0
Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Lyxig pyttipanna lagad på valfri viltsort – en favorit i höstmörkret! Ge köttbitarna en härlig stekyta innan du blandar i resten av ingredienserna. Servera med klassiska tillbehör; äggula, pepparrot och färska örter.

Skriv ut
Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner

Pyttipanna

100 g
rotselleri
2
morötter
8
potatisar
600 g
viltkött t ex hjort, ren eller älg
-
smör till stekning
300 g
kantareller
1
gul lök
-
salt
-
malen svartpeppar

Tillbehör

4
äggulor
4 msk
riven pepparrot
1 msk
hackad persilja
-
spansk körvel
-
rosmarin
-
rårörda lingon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med bitter-öl med markerad beska, ljusa maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2069 KJ / 494 kCal
Fett 15.2 g
Salt 0.53 g
Kolhydrater 42.4 g
Protein 42.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept