Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Lyxig pyttipanna lagad på valfri viltsort – en favorit i höstmörkret! Ge köttbitarna en härlig stekyta innan du blandar i resten av ingredienserna. Servera med klassiska tillbehör; äggula, pepparrot och färska örter.

Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner

Pyttipanna

100 g  rotselleri
2   morötter
8   potatisar
600 g  viltkött t ex hjort, ren eller älg
smör till stekning
300 g  kantareller
1   gul lök
salt
malen svartpeppar

Tillbehör

4   äggulor
4 msk  riven pepparrot
1 msk  hackad persilja
spansk körvel
rosmarin
rårörda lingon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med bitter-öl med markerad beska, ljusa maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Kan varmt rekommendera! Gör sig väldigt bra som söndagslunch i början av november. Pepparroten, verkligen ett trevligt inslag. Testade med renskav, lyckat. Bör intas framför brasa, efter krispig morgonpromenad.

Emma

2021-11-14

Näringsvärde per portion

Energi2069 KJ / 494 kCal
Fett15.2 g
Salt0.53 g
Kolhydrater42.4 g
Protein42.2 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga