Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

4
1
Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Lyxig pyttipanna lagad på valfri viltsort – en favorit i höstmörkret! Ge köttbitarna en härlig stekyta innan du blandar i resten av ingredienserna. Servera med klassiska tillbehör; äggula, pepparrot och färska örter.

Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner

Pyttipanna

100 g rotselleri
2 morötter
8 potatisar
600 g viltkött t ex hjort, ren eller älg
smör till stekning
300 g kantareller
1 gul lök
salt
malen svartpeppar

Tillbehör

4 äggulor
4 msk riven pepparrot
1 msk hackad persilja
spansk körvel
rosmarin
rårörda lingon

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med bitter-öl med markerad beska, ljusa maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Emma

2021-11-14

Kan varmt rekommendera! Gör sig väldigt bra som söndagslunch i början av november. Pepparroten, verkligen ett trevligt inslag. Testade med renskav, lyckat. Bör intas framför brasa, efter krispig morgonpromenad.

Näringsvärde per portion

Energi 2069 KJ / 494 kCal
Fett 15.2 g
Salt 0.53 g
Kolhydrater 42.4 g
Protein 42.2 g
Läs mer om näringsvärden