Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon
Lyxig pyttipanna lagad på valfri viltsort – en favorit i höstmörkret! Ge köttbitarna en härlig stekyta innan du blandar i resten av ingredienserna. Servera med klassiska tillbehör; äggula, pepparrot och färska örter.
Ingredienser
4 portioner
Pyttipanna
100 g rotselleri
2 morötter
8 potatisar
600 g viltkött t ex hjort, ren eller älg
smör till stekning
300 g kantareller
1 gul lök
salt
malen svartpeppar
Tillbehör
4 äggulor
4 msk riven pepparrot
1 msk hackad persilja
spansk körvel
rosmarin
rårörda lingon
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Servera gärna tillsammans med bitter-öl med markerad beska, ljusa maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2069 KJ / 494 kCal
Fett15.2 g
Salt0.53 g
Kolhydrater42.4 g
Protein42.2 g
Kommentar
Kan varmt rekommendera! Gör sig väldigt bra som söndagslunch i början av november. Pepparroten, verkligen ett trevligt inslag. Testade med renskav, lyckat. Bör intas framför brasa, efter krispig morgonpromenad.
Emma
2021-11-14