Lyxig pyttipanna lagad på valfri viltsort – en favorit i höstmörkret! Ge köttbitarna en härlig stekyta innan du blandar i resten av ingredienserna. Servera med klassiska tillbehör; äggula, pepparrot och färska örter.
Ingredienser
4 portioner
Pyttipanna
100
g
rotselleri
2
morötter
8
potatisar
600
g
viltkött t ex hjort, ren eller älg
smör till stekning
300
g
kantareller
1
gul lök
salt
malen svartpeppar
Tillbehör
4
äggulor
4
msk
riven pepparrot
1
msk
hackad persilja
spansk körvel
rosmarin
rårörda lingon
För alla
Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Servera gärna tillsammans med bitter-öl med markerad beska, ljusa maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
1 st
Kommentar
Emma
2021-11-14
Kan varmt rekommendera! Gör sig väldigt bra som söndagslunch i början av november. Pepparroten, verkligen ett trevligt inslag. Testade med renskav, lyckat. Bör intas framför brasa, efter krispig morgonpromenad.
Kommentar
Emma
2021-11-14Kan varmt rekommendera! Gör sig väldigt bra som söndagslunch i början av november. Pepparroten, verkligen ett trevligt inslag. Testade med renskav, lyckat. Bör intas framför brasa, efter krispig morgonpromenad.