Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Lyxig pyttipanna lagad på valfri viltsort – en favorit i höstmörkret! Ge köttbitarna en härlig stekyta innan du blandar i resten av ingredienserna. Servera med klassiska tillbehör; äggula, pepparrot och färska örter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pyttipanna: Börja med att koka rotfrukterna och potatisen och tärna dem sedan i centimeterstora bitar.
  2. Skär även köttet i centimeterstora bitar och stek runt om i smör, salta och peppra. Flytta över köttet till en skål.
  3. Ansa svampen och dela på stora svampar. Hacka löken grovt och fräs svamp och lök i smör. Blanda ner köttet och rotfrukterna och stek allt tills pytten är klar och fått fin färg.
  4. Tillbehör: Servera med äggulor, riven pepparrot och färska örter t ex persilja, spansk körvel eller repad rosmarin.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Servera gärna tillsammans med bitter-öl med markerad beska, ljusa maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.

Ingredienser

Portioner: 4
Pyttipanna
  • 100 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 8 potatisar
  • 600 g viltkött t ex hjort, ren eller älg
  • smör till stekning
  • 300 g kantareller
  • 1 gul lök
  • salt
  • malen svartpeppar
Tillbehör
  • 4 äggulor
  • 4 msk riven pepparrot
  • 1 msk hackad persilja
  • spansk körvel
  • rosmarin
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2069 kJ / 494 kCal