Örtkryddad färsk salsiccia
Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött med smak av vitlök, peppar och kryddor. Här får du prova på att göra korven från grunden! Det är lite pyssligt, men inte särskilt svårt. Den färska salsiccian kan antingen stekas och ätas direkt, eller frysas in rå.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
ca 24 små korvar
ca 5 m fjälster av gris
1 1/2 kg skinkstek
1/2 kg späck
4 tsk salt
2 skalade, rivna vitlöksklyftor
1 1/2 dl kallt rött vin
1 msk svartpeppar
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk hackad färsk salvia
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1137 KJ / 272 kCal
Fett22 g
Salt1.9 g
Kolhydrater1 g
Protein17 g
Kommentarer