Örtkryddad färsk salsiccia

Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
0
Örtkryddad färsk salsiccia

Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött med smak av vitlök, peppar och kryddor. Här får du prova på att göra korven från grunden! Det är lite pyssligt, men inte särskilt svårt. Den färska salsiccian kan antingen stekas och ätas direkt, eller frysas in rå.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Örtkryddad färsk salsiccia

Ingredienser

Ger ca 24 små korvar
ca 5 m  fjälster av gris
1 1/2 kg  skinkstek
1/2 kg  späck
4 tsk  salt
2   skalade, rivna vitlöksklyftor
1 1/2 dl  kallt rött vin
1 msk  svartpeppar
1 msk  hackad färsk rosmarin
1 msk  hackad färsk salvia

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Fjälster, det vill säga tarmarna som smeten ska fyllas i, finns inte alltid i butik. Men fråga så kan butiken ofta ta hem. Var minst två personer när ni gör korv. Det underlättar när smeten matas ut i fjälstret. För att hålla hygienen ska redskap och råvaror vara så kalla som möjligt. Kött och späck går också lättare att mala om det är halvfruset.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1137 KJ / 272 kCal
Fett22 g
Salt1.9 g
Kolhydrater1 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Hjortsalsiccia
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsk lammkorv
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grynkorv
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grekisk skinkstek
Betyg 3.7 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad köttkorv
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga