Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtkryddad färsk salsiccia

Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött med smak av vitlök, peppar och kryddor. Här får du prova på att göra korven från grunden! Det är lite pyssligt, men inte särskilt svårt. Den färska salsiccian kan antingen stekas och ätas direkt, eller frysas in rå.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 24 små korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola fjälstren väl med vatten. Lägg dem i rikligt med ljummet vatten minst 3 timmar.
  2. Putsa och skär skinkstek och späck i små tärningar. Frys späcket minst 3 timmar och köttet ca 1 timme. Späcket ska vara genomfryst och köttet halvfryst.
  3. Lägg alla delar till köttkvarnen i frysen minst 30 minuter innan köttet ska malas.
  4. Montera ihop köttkvarnen, använd en grov hålskiva.
  5. Blanda köttet med saltet. Mal kött och späck tillsammans.
  6. Lägg det malda i en bunke till en hushållsmaskin med degkrok. Tillsätt vitlök, vin, peppar och örtkryddor. Blanda i maskinen ca 2 minuter, tills smeten håller ihop.
  7. Montera korvhornet och kör fram korvsmeten till mynningen på hornet.
  8. Trä på fjälstret och gör en knut längst ut, så nära korvhornets mynning som möjligt – ingen luft ska finnas i fjälstret.
  9. Håll i fjälstret mot hornet med ett löst grepp med ena handen. Mata ut smeten i fjälstret. Stoppa inte korven för hårt, då det är risk att den spricker vid stekning.
  10. Bind med steksnörre eller snurra fjälstret ett par varv till ca 10 cm långa korvar.
  11. Stek korven direkt eller frys in rå och stek vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Fjälster, det vill säga tarmarna som smeten ska fyllas i, finns inte alltid i butik. Men fråga så kan butiken ofta ta hem. Var minst två personer när ni gör korv. Det underlättar när smeten matas ut i fjälstret. För att hålla hygienen ska redskap och råvaror vara så kalla som möjligt. Kött och späck går också lättare att mala om det är halvfruset.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 24 små korvar
  • ca 5 m fjälster av gris
  • 1 1/2 kg skinkstek
  • 1/2 kg späck
  • 4 tsk salt
  • 2 skalade, rivna vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl kallt rött vin
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk hackad färsk salvia
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1137 kJ / 272 kCal