Hjortköttbullar i gräddsås

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hjortköttbullar i gräddsås

Smaksätt hjortfärsen med klassiska svenska smaker som enbär och kryddpeppar, de passar utmärkt till vilt. Fläskfärs gör hjortköttbullarna saftigare. Häll på grädde i pannan så har du en gräddsås!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Hjortköttbullar i gräddsås

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 enbär
1 tsk hela kryddpepparkorn
1 msk rapsolja
300 g hjortfärs
200 g fläskfärs (20%)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
2 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Suveränt goda

    Patrik

Näringsvärde per portion

Energi1830 KJ / 438 kCal
Fett35 g
Salt1.12 g
Kolhydrater4 g
Protein27 g

Testa liknande recept

  • Bästa veganska julköttbullen
    Betyg 4.2 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lingon- och enbärssill
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttbullar med enbär och porter
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad