Fläskfärsbullar i krämig tandoori

15
7
Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Fläskfärsbullar blir ofta väldigt saftiga och härliga. Här låter du dem flörta med Indien lite och äter dem tillsammans med en krämig tandoorisås som du sjuder bullarna i. Ät sedan alltihop tillsammans med nykokt ris, broccoli som du steker tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller nudlar
1
ägg
1/2 dl
ströbröd
500 g
fläskfärs
1/2 tsk
salt
1/2 msk
olja
400 ml
kokosmjölk
1 dl
vatten
2 msk
tandoorikrydda
1
lime
250 g
broccoli
1/2 msk
olivolja
-
peppar
1 msk
sesamfrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddblandningen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Rasmus

2020-09-26

Svårt att göra maten när ni inte skickat med broccolin, inte förvånad då det saknades en vara förra veckan också

Redaktionen ICAse

2020-09-28

Hej Rasmus! Vi ber om ursäkt för att du inte fick med broccolin i din kasse. Ta gärna kontakt med din ICA där du hämtar din kasse så hjälper de dig! Hälsningar Elina

Anna

2020-09-24

Jättegott, enkelt och det gillades av hela familjen. Detta kommer vi att göra igen.

Christina

2020-09-24

Hela familjen gillade detta! Fläskfärs var gott till tandorikryddblandningen.

Näringsvärde per portion

Energi 3243 KJ / 775 kCal
Fett 41 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept