Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Fläskfärsbullar blir ofta väldigt saftiga och härliga. Här låter du dem flörta med Indien lite och äter dem tillsammans med en krämig tandoorisås som du sjuder bullarna i. Ät sedan alltihop tillsammans med nykokt ris och broccoli som du steker tillsammans med sesamfrön. Servera med syrliga limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2025

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3150 KJ / 756 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tyckte om rätten. Hade blandat både vanlig kokosmjölk och kokosgrädde och det blev krämigt och gott. Viktigt att inte steka färsbullarna för mycket för att inte få dem torra. Pressade ner ganska mycket lime i såsen för att få till syran. En rätt vi kan göra om igen.
Maria
2025-05-20Besvikelse, mat rätt ner i soptunnan. Har sagt upp matkassen. Tråkigt att slösa fläskfärs som hade kunnat göra något gott av.
Erik
2025-05-20Hej Erik! Vad tråkigt att du inte var nöjd med rätten och inte längre vill fortsätta med matkassen. Vad var det som inte var gott? Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-05-21Oki men inte så mycket mer. Jag var den enda som åt det.
Anette
2022-10-10