UNDER 30 MIN | Medel

Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Fläskfärsbullar blir ofta väldigt saftiga och härliga. Här låter du dem flörta med Indien lite och äter dem tillsammans med en krämig tandoorisås som du sjuder bullarna i. Ät sedan alltihop tillsammans med nykokt ris, broccoli som du steker tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ägg och ströbröd och låt det svälla några minuter. Blanda ströbrödsblandningen med färs och salt. 
  3. Forma färsen till bullar och bryn dem i oljan i en stekpanna.
  4. Häll kokosmjölk, vatten och tandoorikrydda i en kastrull och koka upp. Lyft ner bullarna i kastrullen och låt sjuda ca 5 minuter. 
  5. Skär limen i klyftor och smaka av såsen med några droppar limesaft. Servera resten av klyftorna till maten.
  6. Skär broccolin i klyftor och stek dem i olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra. Häll i sesamfröna när broccolin är mjuk och stek någon minut ytterligare.
  7. Servera bullarna i såsen med ris, broccoli och limeklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddblandningen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller nudlar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 lime
  • 250 g broccoli
  • 1/2 msk olivolja
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 3243 kJ / 775 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept