Fläskfärsbullar i krämig tandoori
Fläskfärsbullar blir ofta väldigt saftiga och härliga. Här låter du dem flörta med Indien lite och äter dem tillsammans med en krämig tandoorisås som du sjuder bullarna i. Ät sedan alltihop tillsammans med nykokt ris och broccoli som du steker tillsammans med sesamfrön. Servera med syrliga limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
500 g fläskfärs
1/2 tsk salt
1 lime
1/2 msk olja
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
2 msk tandoorikrydda
250 g broccoli
1/2 msk olivolja
peppar
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3150 KJ / 756 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oki men inte så mycket mer. Jag var den enda som åt det.
Anette
2022-10-10Väldigt goda färsbullar, spännande med en liten touch av lime. Tog bara 200ml kokosmjölk till såsen, tycker inte om när kokossmaken tar över. Smakrikt och gott.
Jennie
2022-10-05Detta var inget för oss.
Rosita
2022-10-04