Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
0
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller

Här är den enkla vägen till en smakrik och krämig gryta. Med färdig kronhjortsskav behöver du enbart tillsätta extra godheter som enbär, torkade trattkantareller, fond och färsk persilja. Servera tillsammans med palsternacks- och potatismos. Så är middagen komplett!

Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller

Ingredienser

4 portioner
2 paket kronhjortsskav (à 240 g)
1 fast äpple
1 liten purjolök
10 enbär
2 dl torkade trattkantareller (2 dl motsvarar ca 15 g)
1 msk smör
3 dl kalvfond (vatten och fond)
3 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja

Till servering

palsternacks- och potatismos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2907 KJ / 695 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Kristins köttbullar med trattkantareller
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med Karl-Johan och tomater
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig skavgryta med champinjoner
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig skavgryta med tagliatelle
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga