Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Här är den enkla vägen till en smakrik och krämig gryta. Med färdig kronhjortsskav behöver du enbart tillsätta extra godheter som enbär, torkade trattkantareller, fond och färsk persilja. Servera tillsammans med palsternacks- och potatismos. Så är middagen komplett!
Ingredienser
4 portioner
2 paket kronhjortsskav (à 240 g)
1 fast äpple
1 liten purjolök
10 enbär
2 dl torkade trattkantareller (2 dl motsvarar ca 15 g)
1 msk smör
3 dl kalvfond (vatten och fond)
3 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
Till servering
palsternacks- och potatismos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2907 KJ / 695 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein36 g
Kommentarer