Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller

Här är den enkla vägen till en smakrik och krämig gryta. Med färdig kronhjortsskav behöver du enbart tillsätta extra godheter som enbär, torkade trattkantareller, fond och färsk persilja. Servera tillsammans med palsternacks- och potatismos. Så är middagen komplett!

Ingredienser
4 portioner
2 paket kronhjortsskav (à 240 g)
1 fast äpple
1 liten purjolök
10 enbär
2 dl torkade trattkantareller (2 dl motsvarar ca 15 g)
1 msk smör
3 dl kalvfond (vatten och fond)
3 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
salt och svartpeppar
1/2 kruka persilja
Till servering
palsternacks- och potatismos
För alla
Kontrolla ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Gör laktosfritt mos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Gör mjölkproteinfritt mos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2907 KJ / 695 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein36 g
Kommentarer