Heta räkor med vitlök, saffran och tomat
Heta räkor med vitlök, saffran och tomat tillsammans med nykokt pasta är en enkel och förträfflig rätt. Såsen får sin fina smak då saffran sauteras med vitlök och chili där det sedan får sjuda i vitt vin för att dra till extra smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
1/2 g saffran
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 burk räkor i lake (à 580 g)
1/2 kruka gräslök
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett8 g
Salt1.73 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Böt ut vattnet helt emot grädde. Fick en otroligt krämig och fin pasta!
Saga ängla
2024-09-09Jättegott! Kommer laga igen!
Eva-lisa
2024-04-15Hej! Hade en halv chilipeppar och blandade i lite cremefraiche för att runda av och salt.
Camilla
2024-01-31