Rostad bakpotatis med dill- och räkröra
Vi tjuvstartar sommaren lite med dessa klassiska smaker som hör favorithögtiden till. Räkor, rom och dill. Bara dessa får det att vattnas i munnen, och de blandas med smetanan och citron. Ät ihop med ugnsrostad bakpotatis, och häll upp något gott i glasen. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020
Ingredienser
2 portioner
2 bakpotatisar
1 tsk olja
salt
peppar
170 g handskalade räkor i lake
75 g sockerärtor
20 g färsk dill
75 g ishavsrom
1 dl smetana
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2204 KJ / 526 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket enkelt och gott!
Mitra
2022-03-17Jätte bra och enkelt.
John eric
2020-04-16