Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

2
1 Klimatsmart
Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Vi tjuvstartar sommaren lite med dessa klassiska smaker som hör favorithögtiden till. Räkor, rom och dill. Bara dessa får det att vattnas i munnen, och de blandas med smetanan och citron. Ät ihop med ugnsrostad bakpotatis, och häll upp något gott i glasen. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Ingredienser

2 portioner
2
bakpotatisar
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
170 g
handskalade räkor i lake
75 g
sockerärtor
20 g
färsk dill
75 g
ishavsrom
1 dl
smetana
1
citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gott om tid? Baka potatisarna hela i ugnen och servera till röran.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

John eric

2020-04-16

Jätte bra och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 2204 KJ / 526 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept