Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Vi tjuvstartar sommaren lite med dessa klassiska smaker som hör favorithögtiden till. Räkor, rom och dill. Bara dessa får det att vattnas i munnen, och de blandas med smetanan och citron. Ät ihop med ugnsrostad bakpotatis, och häll upp något gott i glasen. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Ingredienser

2 portioner
2   bakpotatisar
1 tsk  olja
salt
peppar
170 g  handskalade räkor i lake
75 g  sockerärtor
20 g  färsk dill
75 g  ishavsrom
1 dl  smetana
1   citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gott om tid? Baka potatisarna hela i ugnen och servera till röran.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Mycket enkelt och gott!

Mitra

2022-03-17

Jätte bra och enkelt.

John eric

2020-04-16

Näringsvärde per portion

Energi2204 KJ / 526 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Asiatisk fänkålssoppa med räkor på spett
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkröra på tortillabröd med avocadopotatis
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurscheesecake
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkstuvning
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta med musslor och papardelle
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga