UNDER 45 MIN | Medel

Rostad bakpotatis med dill- och räkröra

Vi tjuvstartar sommaren lite med dessa klassiska smaker som hör favorithögtiden till. Räkor, rom och dill. Bara dessa får det att vattnas i munnen, och de blandas med smetanan och citron. Ät ihop med ugnsrostad bakpotatis, och häll upp något gott i glasen. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med oljan på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Låt räkorna rinna av i en sil. Strimla sockerärtorna tunt.
  4. Hacka dillen och blanda med räkor, rom, sockerärtor och smetana, smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
  5. Skär resten av citronen i klyftor.
  6. Servera röran med rostad potatis och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Gott om tid? Baka potatisarna hela i ugnen och servera till röran.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 bakpotatisar
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 170 g handskalade räkor i lake
  • 75 g sockerärtor
  • 20 g färsk dill
  • 75 g ishavsrom
  • 1 dl smetana
  • 1 citron

Näringsvärde
Per portion

Energi 2204 kJ / 526 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept